Pavlova langpanne – med krem, sjokolade og peanøtter

Pavlova langpanne – med krem, sjokolade og peanøtter.

Jeg har prøvd meg på nok en Pavlova, og denne gangen er det en litt enklere utgave av snickersvarianten, og da i langpanne.

Sliter du med å få kaken av bakearket, har jeg lagd en liten videosnutt som viser hvordan løse dette på best mulig måte. Filmen ser du nederst i innlegget.

Kaken på bildet er pyntet med daim, mørk sjokoladesaus og peanøtter. Om man ønsker, kan man lage en karamell, gjerne av den salte typen, og ha på eller servere ved siden av.

Pavlova langpanne – med krem, sjokolade og peanøtter er laget av

  • 8 eggehviter
  • 300 g sukker
  • 3 ts vaniljesukker
  • 30 g maizena
  • 2 ss bringebæreddik

Pisk eggehviter luftig, tilsett deretter litt og litt av sukker og vaniljesukker. Pisk dette i ca. 10 minutter og tilsett deretter maizena og bringebæreddik.

Forvarm ovnen til 180 grader. Senk temperaturen til 140 grader når pavlovaen settes inn.

Fordeles utover et bakepapirkledd stekebrett og stekes midt i ovnen i 1 time og 30 min.
Jeg fordelte marengsen sånn ca. 25 x 30 cm, og så brukte jeg en sprøytepose med tipp for å lage en kant med mønster.

Skru av ovnen og sett døra på gløtt. Pavlovaen avkjøles inni ovnen sammen med den.

Sjokoladesausen er laget av

  • 1 dl kremfløte
  • 50 g 70% sjokolade

Kok opp kremfløten. Ta kjelen av varmen og smelt sjokoladen i den varme fløten. Om du skulle ha lyst på mer, dobler du bare oppskriften.

Ellers er kaken fylt opp med stivpisket søt krem, daimkuler og peanøtter med salt.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?