Brokkolisalat – Jeg har stadig påstått at jeg ikke liker brokkoli. Det var helt til jeg smakte brokkolisalat med rå brokkoli. Nå kan jeg ikke si det lenger, for denne brokkolisalaten var kjempegod.
Inspirert av brokkolisalaten vi fikk servert til middagen hos eldstemann her om dagen, stod denne på bordet hos oss noen dager senere. At jeg skulle oppleve å finne inspirasjon hos eldstemann har jeg aldri tvilt på, men at inspirasjonen skulle bestå av brokkoli i form av salat – noe jeg ofte måtte bruke overtalelsesevnen til fulle for å få ham til å spise, hadde jeg ikke trodd. Gleden var stor for a mor!
Mengden nedenfor er nok til salat både dag en og dag 2.
Denne brokkolisalaten er laget av
- 1 bunt brokkoli delt i små «busker»
- 1/2 agurk i små biter
- 1/2 granateple
- Vårløk – ønsket mengde
- Fetaost – ønsket mengde
- Sprøstekt bacon
Sprøstek baconet.
Del brokkolien i små «busker» og agurken i små biter.
Skjær vårløk og del opp fetaosten (om du bruker en blokk og ikke biter i olje). Bland alt sammen med dressingen. Spar litt av granateple, vårløk og bacon for å bruke dette på toppen av brokkolisalaten.
Dressingen til brokkolisalaten er laget av
Jeg gjorde det ganske så enkelt med dressingen…
- 1/2 boks aioli
- 2 ss creme fraiche
Vi spiste denne brokkkolisalaten som tilbehør til grillet indrefilet og kokte poteter som deretter ble stekt i panna.
Lag dressingen som du selv ønsker eller bruk en ferdig som passer om du har det stående.