Litt om meg og mitt

Litt om meg og mitt – et innlegg for deg som vil vite litt mer om personen bak nettsiden www.idefull.no (www.matfor2.no og www.vaffelkos.no)

Jeg har ikke vært så veldig personlig av meg, ganske så anonym egentlig, men nå tenkte jeg å dele litt om meg selv med deg.

Å starte blogg, var nesten litt utenkelig for meg, for tenk om noen ikke ville like det jeg la ut… For en skremmende tanke! Faktisk en ganske så skremmende tanke for en stille og sjenert person. Ja, for egentlig er jeg det, men jeg tvinger meg ut av min komfortsone, og jeg kan ikke annet enn å si at det er jeg glad for at jeg har turt å gjøre.

Etter å ha gått mange runder med meg selv, bestemte jeg meg altså for å ta steget og startet med å dele inspirasjon på egen nettside, og jeg angrer ikke på det.
Ikke bare har jeg blitt tryggere på meg selv, men jeg har også fått mange nye venner og bekjente. I tillegg til å utfordre meg selv på nettsiden, tok jeg også utfordringen et steg videre ved å melde meg på Kakekrigen sesong 5. For en berg-og-dalbane av følelser og opplevelser. Glede, spenning, kaos (til tider) og stress. Ja, det er akkurat som du ser det på TV. Klar-ferdig-bak!

Jeg liker å tenke at jeg startet bakekarrieren min allerede i 3. klasse. Selv om det var en ganske så flau opplevelse, må jeg le når jeg tenker tilbake på dette. Vi hadde avslutning på skolen, og de som ville, kunne bidra til underholdningen. Jeg hadde sett på The Muppet Show, og jeg syntes kokken der var veldig morsom, dette ville bli mitt bidrag til underholdningen. Hva gjorde jeg?
Jeg stilte meg opp ved bordet som stod foran alle i klassen, og der stod jeg med en bolle og noen ingredienser (mener å huske mel, vann, zalo) som skulle røres sammen. Jeg husker at jeg stod der og rørte… noe som også var det var det eneste jeg gjorde… Etter noen minutter spurte læreren min om dette var alt i sketsjen min, og da jeg nikket bekreftende, klappet hun for å hjelpe meg å avslutte. Taus røring i flere minutter var visst ikke like morsomt som jeg hadde forestilt meg…

Jeg startet med bloggen Idéfull.no i november 2011. Jeg har deltatt i mange utfordringer/konkurranser i forbindelse med bloggingen, og jeg har også vunnet mange av dem. På Idéfull, finner du mye forskjellig godt og smakfullt, men det er altså bakingen som fyller den siden mest.
Selv om bloggen heter Idéfull, hender det at jeg er idétom, noe som ikke er helt heldig i den bransjen jeg driver, men heldigvis har det gått raskt over når det har skjedd.

Vi er pr. dags dato 4 voksne under dette taket. Gutta har kjærester, og er ikke alltid hjemme til middag lenger. At det da til tider bare har blitt mannen min og meg rundt middagsbordet resulterte i bloggen Mat for 2. Den bygger jeg på etter hvert som vi er 2 rundt matbordet.

Bloggene mine er min hobby, og det er derfor på fritiden min at alle idéene mine skapes og deles. På dagtid jobber jeg 80% som markedskoordinator.

En kommentar jeg fikk her om dagen, var; «Fjas…»
Egentlig et veldig godt og frigjørende ord. Ja, her hos meg fjases det til tider. Man må tørre å fjase litt. Jeg liker å fjase, og resultater av vellykkede fjas, deles til glede for andre som også setter pris å fjase opp hverdagen sin.

Jeg er født på Andenes, og jeg er glad søsteren min ikke fikk viljen sin når det gjaldt navnet jeg skulle få. Espen er liksom ikke det navnet jeg ville følt meg mest komfortabel med.

Fra jeg var 13 til jeg var 16, bodde jeg i Tyskland. Første året gikk jeg på amerikansk skole, men jeg likte meg ikke der, og fikk byttet til tysk skole hvor jeg gikk i to år.

I tillegg til skolen, gikk jeg på jazzballett. Andre interesser var TV-titting og baking. Vi fikk tilsendt ukeblader fra Norge, og foruten Donald Duck, var det bakeoppskriftene i mammas ukeblader som interesserte meg. Rart ingen gikk lei av kaken Mor Monsen på den tiden.

Jeg har siden den gang, klippet ut oppskrifter fra ukeblader og notert ned det jeg liker i notatbøker, til denne interessen ble gjort digital i form av bloggene, og i tillegg til at skrivingen nå er mye enklere (og bedre for fingrene), får jeg tatt egne bilder.
Å ta bilder er en veldig morsom del av denne jobben, spesielt når de blir bra. Jeg har enda ikke redigert bildene jeg tar, så det du ser på bloggen, er akkurat sånn det ble.

Vi flyttet fra Tyskland og tilbake til Norge i 1987, og i 1988, da jeg var 16 år, traff jeg Lars som jeg er gift med, og som går under navnet «ektemann» på bloggene mine.

Jeg flyttet hjemmefra da jeg var 17 år, og etter å ha vært samboere i 7 år, giftet vi oss. Barna kom fortløpende etter det.

Selv om jeg er en trebarnsmor, har jeg bare hatt gleden av å få se to av barna mine vokse opp, og savnet etter å ha kunne fulgt opp datteren vår, vil alltid være til stede.

Martin som går under navnet «eldstemann» på bloggen ble født først. Andreas går under navnet «yngstemann», og fylte 18 år i år.

Martin og Andreas har altså en søster som heter Nora, og hvorfor hun ikke er nevnt i innleggene, kan du lese om her.

Vi har hytte på fjellet som vi prøver å bruke så ofte som mulig. Av uteaktiviteter på fjellet, er sjansen minst for å treffe meg i løypene på bortoverski (langrenn).
Jeg kan ikke noe for det, men dette synes jeg er dønn kjedelig. Slalåm på vinterstid og rusling sånn ellers, er det jeg setter mest pris på.

Ferielandet nr. 1, er Italia. Her trives vi veldig godt. Det året vi skulle prøve noe annet enn Italia, året hvor storbyferie stod på planen, besøkte vi London og Nice. Da vi var i London, var jeg redd for terrorangrep, og mannen min gikk med på å kun bruke taxi som transportmiddel, et krav jeg stilte for å være med. Redselen for terrorangrep var mye mindre når vi reiste til Nice, og hvordan det gikk på den reisen, kan du lese om her.

Når det gjelder det jeg deler på bloggene, smaker jeg på alt, og det sier seg selv å at det er lurt av meg å bevege meg litt, så for å kunne holde meg i form, trener jeg 2 – 3 ganger i uka, men jeg trenger som regel en annen å trene sammen med, en som hjelper meg å fjerne fokuset på sofaen som står og venter.

Jeg har passert 40, og «kriser» som kunne oppleves i mine yngre dager, som f.eks. at selvbruningskremen lager skjolder på leggene, bryr jeg meg ikke om lenger. Jeg har blitt mer opptatt av å holde meg varm, enn å være redd for hvordan jeg ser ut. Det kan kanskje vise seg at jeg med alderen har fått en litt mer «Hvem-bryr-seg»-holdning.
Men, det må sies at den holdningen gjelder ikke bloggene eller det å forlate huset uten mascara.

Jeg er ikke akkurat kjent som «small-talk-dama» når jeg treffer andre mennesker, men selv om jeg er en stille person, er jeg også kjent som festens midtpunkt når det kommer til å fortelle vitser (da først etter et par glass vin vel og merke…), men dette skjer ikke så ofte nå lenger. Det har liksom blitt så vanskelig å huske alle disse vitsene i det siste. Kanskje de har blitt byttet ut med alle mulige idéer og oppskrifter som surrer rundt i hodet mitt, og som jeg lurer på om kan testes ut eller ikke, for det er ikke til å legge skjul på at det er det som fyller hodet mitt om dagen. Hvilke godsaker kan jeg lage neste gang…?

Så til dere som lurer på hvordan i all verden jeg har tid til å boltre meg i det kreative hjørnet, for det spørsmålet får jeg ofte – Jeg har to voksne sønner og en mann som klarer seg selv. 🙂

Om meg - Tove Holter - bildecollage

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk