Kjøttboller i paprikasalsa

Vi matbloggere har en månedlig oppskriftsutfordring gående, og denne måneden er temaet; En feiring av syriske mattradisjoner. Det er Vidar som skriver Et kjøkken i Istanbul som har ansvaret denne måneden. Vanligvis slenger jeg meg på en utfordring med en gang, men da jeg har vært syk hele denne måneden, har motivasjonen for å finne på nye ting ikke vært på topp. Nå er november snart over, og med denne oppskriften rekker jeg så vidt å få vært med i utfordringen.

Om den er av syrisk art? Vel, jeg var neimen ikke sikker på hva jeg skulle lage, men etter å ha vært inne på siden til Vidar, fikk jeg lest meg til litt om hva som brukes i et syrisk kjøkken. Dette ble syrisk kjøkken a’la Tove. Planen var også å ha i spisskummin fordi jeg leste at dette er et krydder som ofte brukes, og jeg var sikker på at jeg hadde det i skapet, men den gang ei. Det ble altså salsa uten spisskummin.

Paprikasalsaen ble lagd av

 • 6 tomater
 • 4 røde paprika
 • 5 store fedd hvitløk
 • 1 rød løk
 • 1 rød chili med frø
 • 1 potte koriander
 • 1 pk (290 g) små røde linser fra «go green»
 • 2 ss sukker
 • smak til med salt
 • 0,5 dl olivenolje

Alt foruten koriander, linser, sukker og salt kjøres/kuttes med foodprosessor til ønsket størrelse på bitene.
Hell vannet av linsene. Klipp/kutt korianderen.
Alt foruten saltet has i en kjele. Dette skal putre i 30 minutter.

Mens salsaen putrer lager du kjøttbollene.

Kjøttbollene ble lagd av

 • 800 g økologisk kjøttdeig
 • 1 potte koriander (klipp/kutt i biter)
 • 1 egg
 • 3 ss olivenolje
 • salt
 • pepper
 • hvitløkskrydder

Knas godt sammen. Før du steker kjøttbollene kan det være lurt å steke en liten bit av kjøttdeigen for å se om du er fornøyd med smaken.
Lag boller. Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett og stek dem på 200 grader i ca. 10 minutter. Størrelsen på bollene avgjør steketiden. Ta ut en bolle og sjekk om den er ferdig.

Spar litt koriander til toppen av retten.
Dette smakte fortreffelig i pitabrød med litt creme fraiche på toppen.

kjottboller-i-paprikasalsa

kjottboller-i-paprikasalsa

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk