Vi matbloggere har en månedlig oppskriftsutfordring gående, og denne måneden er temaet; En feiring av syriske mattradisjoner. Det er Vidar som skriver Et kjøkken i Istanbul som har ansvaret denne måneden. Vanligvis slenger jeg meg på en utfordring med en gang, men da jeg har vært syk hele denne måneden, har motivasjonen for å finne på nye ting ikke vært på topp. Nå er november snart over, og med denne oppskriften rekker jeg så vidt å få vært med i utfordringen.
Om den er av syrisk art? Vel, jeg var neimen ikke sikker på hva jeg skulle lage, men etter å ha vært inne på siden til Vidar, fikk jeg lest meg til litt om hva som brukes i et syrisk kjøkken. Dette ble syrisk kjøkken a’la Tove. Planen var også å ha i spisskummin fordi jeg leste at dette er et krydder som ofte brukes, og jeg var sikker på at jeg hadde det i skapet, men den gang ei. Det ble altså salsa uten spisskummin.
Paprikasalsaen ble lagd av
- 6 tomater
- 4 røde paprika
- 5 store fedd hvitløk
- 1 rød løk
- 1 rød chili med frø
- 1 potte koriander
- 1 pk (290 g) små røde linser fra «go green»
- 2 ss sukker
- smak til med salt
- 0,5 dl olivenolje
Alt foruten koriander, linser, sukker og salt kjøres/kuttes med foodprosessor til ønsket størrelse på bitene.
Hell vannet av linsene. Klipp/kutt korianderen.
Alt foruten saltet has i en kjele. Dette skal putre i 30 minutter.
Mens salsaen putrer lager du kjøttbollene.
Kjøttbollene ble lagd av
- 800 g økologisk kjøttdeig
- 1 potte koriander (klipp/kutt i biter)
- 1 egg
- 3 ss olivenolje
- salt
- pepper
- hvitløkskrydder
Knas godt sammen. Før du steker kjøttbollene kan det være lurt å steke en liten bit av kjøttdeigen for å se om du er fornøyd med smaken.
Lag boller. Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett og stek dem på 200 grader i ca. 10 minutter. Størrelsen på bollene avgjør steketiden. Ta ut en bolle og sjekk om den er ferdig.
Spar litt koriander til toppen av retten.
Dette smakte fortreffelig i pitabrød med litt creme fraiche på toppen.