Kanelsnurr med rabarbra, rabarbrasnurr eller rabarbra i svingene om du vil… Søtt og syrlig er en god kombinasjon, og denne snurren ble inget unntak. Om man har for lite sukker i svingene, og du synes denne blir litt for syrlig, kan dette balanseres med melisglasur på toppen av bollen.
Jeg valgte å lage kanelsnurr med rabarbrabiter. Man kan i tillegg ha vaniljekrem i svingene, og om man ønsker å gjøre litt mer ut av glasuren, kan man røre inn litt kremost naturell.
15 stk. kanelsnurr med rabarbra ble laget av
- 340 g mel
- 15 g fersk gjær
- 50 g sukker
- 1 dl lunkent vann
- 2 egg
- 30 g romtemperert smør
Ha alt i en bolle og elt i ca. 15 minutter.
Sett deigen til heving i en time.
Etter heving, kjevles deigen ut til et rektangel 35×45 cm eller annen form om du skulle ønske dette.
Ha på ønsket mengde
- Smør
- Sukker (jeg brukte brun farin av den fuktige typen)
- Kanel
- Rabarbrabiter (jeg brukte 150 g småbiter rabarbra)
Unngå en stripe av enden på langsiden = naken langside. Denne skal brukes for å feste sammen rullen.
Rull sammen fra langsiden som er «naken.»
Når deigen er rullet sammen, legger du skjøten ned mot underlaget. Nå kan deigen/rullen strekkes til å bli litt lengre (min ble 60 cm. til slutt). Legg hendene under midten av rullen og flytt dem (mens du fortsatt holder i rullen) sakte fra midten mot den ene enden. Det samme gjøres mot den andre siden. Annen forklaring = gå med hendene – et steg av gangen. Rullen strekker seg under denne manøveren.
Skjær i ønsket størrelen og legg på et bakepapirkledd stekebrett eller en bakepapirkledd form. Jeg valgte å bruke en form (se bilde nedenfor), og ved å legge dem med litt lite mellomrom mellom, blir de til brytekanelsurr…
Om du skulle ønske å ha i vaniljekrem, kan du gjøre dette nå: Vaniljekremen has i en sprøytepose. Klipp et lite hull og fordel den i svingene på kanelsnurren. Hvor mye, bestemmer du. Ved å gjøre det på denne måten, unngår du mye gris og svinn av vaniljekremen når du ruller sammen deigen.
La etterheve i 1 time.
Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter.
Melsglasur
Jeg hadde på melisglasur. Denne kan man også røre inn litt kremost i for litt en litt mer fyldigere krem.