Kanelsmørkrem til tykklefse

Kanelsmørkrem til tykklefse – Tykklefse har vært et lite prosjekt i jula 2018. Jeg har bakt og smakt, og prøvd igjen før jeg ble fornøyd med resultatet. Jeg stekte lefsene både i stekepannen og i ovnen, og jeg kom fram til at jeg likte resultatet av ovnsstekingen best. Oppskriften på tykklefsene finner du på denne siden.

I første omgang brukte jeg brunostkrem i lefsen. Denne ble litt smakløs, men hadde jeg brukt en brunost med kraftigere smak enn fløtemysost, hadde nok opplevelsen vært en annen. Jeg valgte heller da å prøve en smørkrem med kanel og melis, og nedenfor ser du oppskriften som passer til ca. 10 stk. tykklefser.

Smørkremen til tykklefse er laget av

  • 200 g romtemperert smør
  • 200 g melis
  • 30 g mørk sirup
  • 2 ts vaniljesukker
  • Kanel – mengde etter ønske og smak

Pisk alt sammen til en deilig smørkrem og smør på avkjølte tykklefser.

Tykklefsene, både med og uten smørkrem, kan fryses.

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk