Kanelsmørkrem til tykklefse – Tykklefse har vært et lite prosjekt i jula 2018. Jeg har bakt og smakt, og prøvd igjen før jeg ble fornøyd med resultatet. Jeg stekte lefsene både i stekepannen og i ovnen, og jeg kom fram til at jeg likte resultatet av ovnsstekingen best. Oppskriften på tykklefsene finner du på denne siden.
I første omgang brukte jeg brunostkrem i lefsen. Denne ble litt smakløs, men hadde jeg brukt en brunost med kraftigere smak enn fløtemysost, hadde nok opplevelsen vært en annen. Jeg valgte heller da å prøve en smørkrem med kanel og melis, og nedenfor ser du oppskriften som passer til ca. 10 stk. tykklefser.
Smørkremen til tykklefse er laget av
- 200 g romtemperert smør
- 200 g melis
- 30 g mørk sirup
- 2 ts vaniljesukker
- Kanel – mengde etter ønske og smak
Pisk alt sammen til en deilig smørkrem og smør på avkjølte tykklefser.
Tykklefsene, både med og uten smørkrem, kan fryses.