Gulrotkake til jul

Reklame

Gulrotkake til jul – Denne gulrotkaken er tilsatt litt ekstra krydder for julestemningen sin del. For enda mer julestemning, kan både nøtter og tørket frukt tilsettes.

Kaken kan lages i en springform str. 24 cm eller i en liten langpanne som er ca. 30 x 40 cm. Du bestemmer.

Til denne kaka brukte jeg

  • 5 egg
  • 400 gr sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 50 g Creme Fraiche
  • 2 ts kanel
  • 3 ts ingefær (krydder)
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts natron
  • 350 gr hvetemel
  • 250 gr smeltet Bremykt
  • 400 gr revet gulrot

Egg, sukker og vaniljesukker piskes til eggedosis. Pisk inn creme fraiche. Tilsett resten av det tørre vekselsvis med smeltet Bremykt. Tilsett revet gulrot til slutt.

Jeg bruker bakepapir i bunnen av formen. Kaken er stekt midt i ovnen på 180 grader.

Steketiden er forskjellig fra hvilken form du bruker. I en springform er steketiden lenger, og denne kaken var i ovnen i en time og 10 minutter.
Om du velger en liten langpanne, blir steketiden ca. 40 minutter.

Kaken blir bedre dag for dag, og vi synes den er best når den har romtemperatur 🙂

Kremen til gulrotkaka er laget av

  • 1 dl kremfløte
  • 0,75 dl melk (jeg brukte skummet melk)
  • 25 g mel
  • 200 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 100 g romtemperert Bremykt
  • 200 g romtemperert Philadelphia
  • 1 ts kanel

Kok opp kremfløte, melk og mel. Dette skal bli en tykk blanding. Rør godt over den varme platen noen minutter. Avkjøl denne blandingen i kjøleskapet. Når dette er avkjølt piskes det sammen med melis, vaniljesukker, Bremykt, ost og kanel.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?