Reklame
Gulrotkake til jul – Denne gulrotkaken er tilsatt litt ekstra krydder for julestemningen sin del. For enda mer julestemning, kan både nøtter og tørket frukt tilsettes.
Kaken kan lages i en springform str. 24 cm eller i en liten langpanne som er ca. 30 x 40 cm. Du bestemmer.
Til denne kaka brukte jeg
- 5 egg
- 400 gr sukker
- 2 ts vaniljesukker
- 50 g Creme Fraiche
- 2 ts kanel
- 3 ts ingefær (krydder)
- 1 ts kardemomme
- 1 ts bakepulver
- 2 ts natron
- 350 gr hvetemel
- 250 gr smeltet Bremykt
- 400 gr revet gulrot
Egg, sukker og vaniljesukker piskes til eggedosis. Pisk inn creme fraiche. Tilsett resten av det tørre vekselsvis med smeltet Bremykt. Tilsett revet gulrot til slutt.
Jeg bruker bakepapir i bunnen av formen. Kaken er stekt midt i ovnen på 180 grader.
Steketiden er forskjellig fra hvilken form du bruker. I en springform er steketiden lenger, og denne kaken var i ovnen i en time og 10 minutter.
Om du velger en liten langpanne, blir steketiden ca. 40 minutter.
Kaken blir bedre dag for dag, og vi synes den er best når den har romtemperatur 🙂
Kremen til gulrotkaka er laget av
- 1 dl kremfløte
- 0,75 dl melk (jeg brukte skummet melk)
- 25 g mel
- 200 g melis
- 1 ts vaniljesukker
- 100 g romtemperert Bremykt
- 200 g romtemperert Philadelphia
- 1 ts kanel
Kok opp kremfløte, melk og mel. Dette skal bli en tykk blanding. Rør godt over den varme platen noen minutter. Avkjøl denne blandingen i kjøleskapet. Når dette er avkjølt piskes det sammen med melis, vaniljesukker, Bremykt, ost og kanel.