Grovt brød

Det er ikke bare kaker og annen søt bakst som dukker opp på kjøkkenet mitt. Jeg baker også brød av den grove typen.

Av denne oppskriften får man to brød bakt i former med størrelsen 11 x 20 cm. Høyden på disse formene er 5,5 cm. Disse er mindre enn en «vanlig» brødform.

Disse brødene setter fart på magen…

 

2 grove og gode brød lager jeg av

  • 5 egg
  • 1 boks creme fraiche
  • 0,5 dl olivenolje (kaldpresset)
  • 50 g akasiehonning
  • 1,5 ss bakepulver (Tenker dette kan reduseres noe, men har ikke prøvd det selv)
  • 0,5 ts havsalt
  • 50 g knuste linfrø
  • 50 g sesamfrø
  • 50 g solsikkekjerner
  • 50 g finhakkede mandler
  • 50 g kruskakli (glutenfri fiberhusk for glutenfritt alternativ)
  • 150 g glutenfri havregryn
  • 100 g finhakkede hasselnøtter

Bland egg, creme fraiche, honning og olivenolje. Bland det tørre. Bland deretter alt godt sammen.

Smør eller kle formene med bakepapir (det holder med noen strimler).

Stekes nederst i ovnen på 180 grader i 50 – 60 minutter.

 

Grovt brod

Brødet smaker veldig godt med honning på 🙂

Grovt brod

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?