Det er ikke bare kaker og annen søt bakst som dukker opp på kjøkkenet mitt. Jeg baker også brød av den grove typen.
Av denne oppskriften får man to brød bakt i former med størrelsen 11 x 20 cm. Høyden på disse formene er 5,5 cm. Disse er mindre enn en «vanlig» brødform.
Disse brødene setter fart på magen…
2 grove og gode brød lager jeg av
- 5 egg
- 1 boks creme fraiche
- 0,5 dl olivenolje (kaldpresset)
- 50 g akasiehonning
- 1,5 ss bakepulver (Tenker dette kan reduseres noe, men har ikke prøvd det selv)
- 0,5 ts havsalt
- 50 g knuste linfrø
- 50 g sesamfrø
- 50 g solsikkekjerner
- 50 g finhakkede mandler
- 50 g kruskakli (glutenfri fiberhusk for glutenfritt alternativ)
- 150 g glutenfri havregryn
- 100 g finhakkede hasselnøtter
Bland egg, creme fraiche, honning og olivenolje. Bland det tørre. Bland deretter alt godt sammen.
Smør eller kle formene med bakepapir (det holder med noen strimler).
Stekes nederst i ovnen på 180 grader i 50 – 60 minutter.
Brødet smaker veldig godt med honning på 🙂