Fylte sjokolademuffins toppet med eggelikørkrem – Muffins til voksne

Fylte sjokolademuffins toppet med eggelikørkrem – muffins til vokne

Disse muffinsene er tre gode smaker på en gang. Fylte sjokolademuffins med sjokoladeganache toppet med eggelikørkrem. Det er Brandy i kremen, så denne sjokolademuffinsen er beregnet til voksne, men Brandyen kan droppes hvis man ønsker å gjøre den mer barnevennlig, eller du kan velge en helt annen krem. Du bestemmer 🙂

De ser kanskje litt uskyldige ut, men de er fulle av smak.

Jeg har stekt sjokolademuffinsene i store former, og det ble ca. 20 muffins av denne røra.

Fylte sjokolademuffins er lagd av
  • 150 g brun farin
  • 4 egg
  • 250 g mel
  • ½ ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 3 ts kardemomme
  • 3 ts malt ingefær
  • 3 ts kanel
  • 30 g bakekakao
  • 1,5 dl kefir
  • 1 dl sterk kaffe
  • 150 g smeltet smør
  • 1 boks Nugatti (500 g)

Smelt smøret.
Pisk brun farin og egg luftig. Tilsett deretter det tørre (mel, bakepulver, natron, kardemomme, ingefær, kanel og bakekakao) og det våte (kefir, kaffe og smeltet smør) om hverandre. Rør tilslutt inn Nugattien.

Fordeles i muffinsformene; 2/3 er et fint mål å forholde seg til.

Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca. 20 minutter.

Avkjøles.

Skjær en sirkel på midten av muffinsen. Den skal gå ned i muffinsen, men ikke helt ned. Ta ut biten og skjær av toppen av denne slik at du har et lokk å legge tilbake over fyllet du skal ha inni. Når muffinsen er fylt med ganache, legger du altså muffinslokket over det fylte hullet. Deretter skal dette toppes med eggelikørkrem.

Sjokolade-ganache ble laget av
  • 0,5 dl fløte
  • 200 g Nugatti

Kok opp fløten. Rør inn Nugatti. Avkjøl.
Jeg hadde denne i en sprøytepose for lettere å fordele sjokoladen inni muffinsene.

Eggelikørkremen er lagd av
  • 200 g romtemperert smør
  • 400 g melis
  • frø fra en vaniljestang
  • 0,5 dl Brandy (smak først til med 0,3 dl og så øk om du ønsker)
  • 4 eggeplommer

Pisk smør, halvparten av melisen og vaniljefrøene godt. Tilsett deretter Brandy, resten av melisen og eggeplommene om hverandre. Pisk godt.
Jeg hadde på kremen ved bruk av sprøytepose og tip 1M fra Wilton.

Når vi først er inne på temaet eggelikør –  har du sett innlegget med min hjemmelagde eggelikør? Det er bloggens mest besøkte innlegg rundt jule- og påsketider. Du finner den her.

julemuffins-fylt-med-sjokoladeganache-og-toppet-med-eggelikorkremjulemuffins-fylt-med-sjokoladeganache-og-toppet-med-eggelikorkremjulemuffins-fylt-med-sjokoladeganache-og-toppet-med-eggelikorkremjulemuffins-fylt-med-sjokoladeganache-og-toppet-med-eggelikorkrem

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk