Deilig og saftig sjokoladekake er det vanskelig å si nei til. Det er også vanskelig å la være å bake en kake når man blir fristet av matprogrammer. Denne kaken bakte de på et program som het Lidenskapelig mat, og jeg lot meg friste…
Denne oppskriften er litt annerledes enn den de lagde, men det er ikke mye.
Formen jeg brukte var en 22 cm Bake it easy (nei, ikke sponset)
Til denne kaken brukte jeg
- 250 g romtemperert smør
- 250 g brun farin
- 6 egg
- 70 g kakao
- 350 g finhakkede mandler (med stavmikser)
- 100 g smeltet sjokolade 55%
Alt røres godt sammen og has i en kakeform, smurt eller dekt med bakepapir.
Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca. 40 – 45 minutter. Dekkes med bakepapir på slutten av steketiden, hvis du synes kaken blir for mørk på toppen.
Når jeg hadde røren i kakeformen, angret jeg på at jeg ikke hadde brukt en større form, men når kaken var ferdig, var jeg allikevel fornøyd med resultatet. Ønsker du å bruke en større form (= lavere kake), må du også redusere steketiden.
Kaken ble servert med bringebærsaus, som jeg lagde av moste bringebær, sukker og maizena samt stivpisket krem og friske bringebær.