Stablebakst med blåbær og vanilje

Stablebakst med blåbær og vanilje – en grisete tålmodighetsprøve som ga smakfullt resultat.

Formen jeg fylte var ca. 23 x 31 cm (innvendig mål).

Til denne stablebaksten lagde jeg en deig av
  • 400 g mel
  • 100 g sukker
  • 1 egg
  • 2 dl fingervarm melk
  • 25 g fersk gjær
  • 100 g romtemperert smør i biter

Elt alt foruten smøret i ca. 10 minutter i kjøkkenmaskinen. Deretter tilsettes smøret bit for bit, og deigen eltes ca. 10 minutter til.

Sett deigen til heving i en time.

Kjevle ferdighevet deig i et rektangel. Dekk formen du skal bruke med bakepapir. Når deigen er ferdigstablet i formen, bør det være litt plass mellom deigen og formen. Dette fordi den skal etterheve.

Til stablingen trenger du
  • Deig
  • Blåbær ferske eller frosne (jeg brukte ca. 300 gram)
  • Vaniljekrem (jeg brukte 500 gram ferdigkjøpt)

Jeg satte formen på høykant under stablingen og påførte blåbær og vaniljekrem lagvis på delene av deigen når de var i formen. Rekkefølgen = deig, blåbær, vaniljekrem, deig, blåbær, vaniljekrem… osv.

Størrelsen på deigbitene varierer = en fin effekt når den er ferdigstekt. Bare husk å ikke la deigen gå helt ut i kanten på formen.

Etterheves i en time.

Stekes på 200 grader i ca. 25 minutter.

Stablebakst med blåbær og vanilje Stablebakst med blåbær og vanilje

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk