Stablebakst med blåbær og vanilje – en grisete tålmodighetsprøve som ga smakfullt resultat.
Formen jeg fylte var ca. 23 x 31 cm (innvendig mål).
Til denne stablebaksten lagde jeg en deig av
- 400 g mel
- 100 g sukker
- 1 egg
- 2 dl fingervarm melk
- 25 g fersk gjær
- 100 g romtemperert smør i biter
Elt alt foruten smøret i ca. 10 minutter i kjøkkenmaskinen. Deretter tilsettes smøret bit for bit, og deigen eltes ca. 10 minutter til.
Sett deigen til heving i en time.
Kjevle ferdighevet deig i et rektangel. Dekk formen du skal bruke med bakepapir. Når deigen er ferdigstablet i formen, bør det være litt plass mellom deigen og formen. Dette fordi den skal etterheve.
Til stablingen trenger du
- Deig
- Blåbær ferske eller frosne (jeg brukte ca. 300 gram)
- Vaniljekrem (jeg brukte 500 gram ferdigkjøpt)
Jeg satte formen på høykant under stablingen og påførte blåbær og vaniljekrem lagvis på delene av deigen når de var i formen. Rekkefølgen = deig, blåbær, vaniljekrem, deig, blåbær, vaniljekrem… osv.
Størrelsen på deigbitene varierer = en fin effekt når den er ferdigstekt. Bare husk å ikke la deigen gå helt ut i kanten på formen.
Etterheves i en time.
Stekes på 200 grader i ca. 25 minutter.