Spaghettini med kremet kantarellsaus

Da jeg lagde risotto med kantareller her om dagen, kjøpte jeg inn litt for mange kantareller. Dette ga meg muligheten til å finne på noe annet godt med denne «skogens gull».

Dermed ble det spaghettini med en kremet kantarellsaus og parmesan til middag neste dag.

Selv om jeg hadde kjøpt for mange kantareller, var det allikevel ikke altfor mye, og denne sausen er nok til 2 porsjoner.

Jeg brukte

  • 40 gr kantareller (i biter)
  • 30 gr løk (sjalott) (hakket)
  • 2 fedd hvitløk (hakket)
  • 1 ss smør
  • 2 dl kremfløte
  • 40 gr parmesan (i biter eller revet)

Kantareller, løk og hvitløk ble først surret noen minutter i litt smør. Deretter tilsatte jeg kremfløten og parmesan, og lot dette stå å putre og godgjøre seg over varmen. Sausen er klar når osten har smeltet.

En helt fantastisk saus som jeg skulle ønske jeg hadde lagd mer av…

Denne ble servert sammen med spaghettini, tomater med basilikum og parmesan og kyllinglår.

En lettvint og velsmakende middag 🙂

Pasta med kremet kantarellsaus for

Kantarell

Kantareller

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk