Da jeg lagde risotto med kantareller her om dagen, kjøpte jeg inn litt for mange kantareller. Dette ga meg muligheten til å finne på noe annet godt med denne «skogens gull».
Dermed ble det spaghettini med en kremet kantarellsaus og parmesan til middag neste dag.
Selv om jeg hadde kjøpt for mange kantareller, var det allikevel ikke altfor mye, og denne sausen er nok til 2 porsjoner.
Jeg brukte
- 40 gr kantareller (i biter)
- 30 gr løk (sjalott) (hakket)
- 2 fedd hvitløk (hakket)
- 1 ss smør
- 2 dl kremfløte
- 40 gr parmesan (i biter eller revet)
Kantareller, løk og hvitløk ble først surret noen minutter i litt smør. Deretter tilsatte jeg kremfløten og parmesan, og lot dette stå å putre og godgjøre seg over varmen. Sausen er klar når osten har smeltet.
En helt fantastisk saus som jeg skulle ønske jeg hadde lagd mer av…
Denne ble servert sammen med spaghettini, tomater med basilikum og parmesan og kyllinglår.
En lettvint og velsmakende middag 🙂