Smørkjeks med rabarbrasyltetøy

Etter å ha bakt denne saftige rabarbrakaken, hadde jeg litt rabarbra til overs. Valget for bruk av denne falt på på lage et tykt syltetøy som jeg ville bruke på en smørkjeks som igjen ble toppet med mandelflak.

Jeg tok utgangspunkt i oppskriften på de brune pinnene mine til smørkjeksene.

Kombinasjonen ble veldig god, men utførelsen må det justeres litt på.
Som man ser av bildet nedenfor, har jeg lagd de ganske så flate, og der hvor syltetøyet er, ble kjeksen ganske myk = veldig tøyelig. Vi løste dette ved å brette kjeksen på midten.
Kjeksen ble sprø rundt syltetøyet og seig under.

Rabarbrasyltetøyet til smørkjeksen ble laget av

  • 200 g renset rabarbra i små biter (mindre biter = kortere koketid)
  • 100 g sukker (for søtere syltetøy, må du bruke mer sukker)

Jeg lot det småkoke i ca. 20 minutter eller du kan koke det til ønsket konsistens. Koketiden avhenger av størrelsen på rabarbrabitene.

Avkjøl og lag deigen til smørkjeksen.

Dette ble akkurat nok til oppskriften nedenfor.

Smørkjeksen er laget av

  • 200 g sukker (til de brune pinnene brukte jeg brun farin, til disse ble det hvitt sukker)
  • 200 g smør
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 eggeplommer
  • 2 ts kanel
  • 1 ts natron
  • 300 g mel

Pisk sukker, smør og vaniljesukker lyst. Tilsett eggeplommer og pisk disse inn. Til slutt blandes kanel, natron og mel inn.

Del deigen i 4. Trill hver del til en pølse. Legg disse på et bakepapirkledd stekebrett og trykk ut, men ikke for flate (ref. info ovenfor). Smør rabarbrasyltetøy hvor du ønsker dette og strø over mandelflak om du ønsker dette.

Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca. 20 minutter. Steketiden på disse kjeksene ble lenger enn på mine brune pinner, så det kan hende de trenger kortere tid i din ovn. Prøv deg fram.
Bruk en pizzaskjærer og skjær kjeksen på skrå mens de fortsatt er varme, om du ønsker å lage dem på denne måten.

Kjeksen kan også lages runde, eller på en annen måte om du ønsker det.

Lyse pinner med rabarbrasyltetøy - Tove Holter - oppskrift brune pinner - Idéfull Toves matglede

Lyse pinner med rabarbrasyltetøy - Tove Holter - oppskrift brune pinner - Idéfull Toves matglede

 

Share on print
PRINT
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?