Smakfull pasta med tomatpesto

Smakfull pasta med tomatpesto ble til etter å ha sett på Eat Street. Denne gangen var det Food Trucken The Act som lagde tomatpesto som de smurte på innsiden av hamburgerbrødet de serverte fylt med kylling. Jeg valgte å lage pestoen som en saus til kylling og spaghettini i går.

Ina som skriver på bloggen Mat på bordet, sier «Jeg digger min egen mat». Etter å ha smakt på det jeg lagde i går, sier jeg det samme som henne; «Jeg digger min egen mat!» Dette var absolutt helt fantastisk godt for husets ganer. 🙂

Denne var enkel og rask å lage.

Til 3 personer brukte jeg

  • 450 gr kylling lårfilet i biter
  • 110 gr soltørkede tomater i olje (uten oljen)
  • 20 gr frisk basilikum
  • 10 gr limejuice
  • 15 gr hvitløk
  • 10 gr olivenolje
  • 15 gr kyllingfond
  • 1/2 dl vann

Soltørkede tomater, basilikum, limejuice, hvitløk, olje, fond og vann ble kjørt til en mos med stavmikseren.

Kyllingen ble delt i biter og stekt, deretter hadde jeg pestoen over kyllingbitene og lot dette putre noen minutter.

Servér med spaghetti og nystekt brød til. Kanskje en focaccia. Toppes med parmesan.

Ønsker du mer saus, sper du på med mer vann, eller kanskje en fløteskvett. Smak deg fram.

Smakfull spaghetti med soltorket tomat

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk