Småbrød

Allsidige småbrød til hverdag og fest. Kjempegode småbrød til suppa, matpakken eller koldtbordet. Småbrød til deg og småbrød til meg. Disse småbrødene spiste vi til linsegryta vi hadde i går.

Jeg tok utgangspunkt i oppskriften til disse nanbrødene, men gjorde noen små endringer. I tillegg droppet jeg korianderen. Om du ønsker å ha i dette eller tilsette annet krydder eller urter, gjør du bare det.

Oppskriften er nok til mange gode småbrød

  • 500 g mel
  • 1 ss sukker
  • 2 ts salt
  • 350 g yoghurt naturell (jeg brukte gresk type fra Synnøve Finden)
  • 150 g romtemperert smør i biter
  • 1 egg
  • 25 g fersk gjær

Bland mel, sukker og salt før du blander dette igjen med yoghurten. Elt deretter inn smeltet smør og egg før du smuldrer inn den ferske gjæren. Deigen ble eltet i 10 minutter. Siden jeg hadde dårlig tid, lot jeg ikke deigen heve. Det gikk fint og vi ble fornøyde med resultatet, men jeg anbefaler heving.

Del deigen i mange små deler og trill dem som en bolle. Småbrødene legges på stekebrettet og trykkes flate.

Småbrødene stekes midt i ovnen på 200 grader i ca. 15 – 18 minutter. Det kan hende småbrødene trenger kortere steketid i din ovn, så følg med.

Småbrød

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk