Når jeg er i Kiel må jeg alltid innom Starbucks i gågata. I tillegg til kaffe kjøper jeg også en veldig mørk sjokolademuffins med ostekrem i midten. Denne synes jeg er veldig god.
Sist jeg var i Kiel, fant jeg ut at jeg måtte da klare å få til denne selv, og da jeg kom hjem tok det ikke lang tid før jeg satte i gang med disse muffinsene.
Dette var første forsøk, og mengde røre er nok til 29 muffins, mens mengde ostekrem er nok til 20 stk., så neste forsøk påkreves nok litt justeringer. Selv om muffinsene hevet godt i ovnen, ble de litt lavere etter at de var ferdig stekt.
Til muffinsene brukte jeg
- 200 gr smør romtemperert
- 2 dl hvitt sukker
- 1 dl brunt sukker
- 5 egg romtemperert
- 6 dl mel
- 2 ts bakepulver
- 1 boks Tine vaniljekesam
- 3 plater smeltet sjokolade 70%
Smør og sukker piskes godt. Ha deretter i eggene, ett av gangen. Mel, bakepulver og vaniljekesam ble deretter hatt vekselsvis i røren. Den smeltede sjokoladen hadde jeg i til slutt.
Til ostekremen brukte jeg
- 300 gr Philadelphia
- 100 gr melis
- 3 ts vaniljesukker
Ostekremen hadde jeg oppi en sprøytepose med rund tipp.
Jeg hadde muffinsrøra i formene, og så sprøytet jeg ostekremen ned i midten av røra.
Muffinsene ble stekt på 180 grader i ca. 20 minutter.
Konklusjon: Jeg ble fornøyd, men mannen min likte ikke denne muffinsen.
Muffinsen bør serveres romtemperert, fordi den blir ganske hard etter å ha stått i kjøleskapet. Jeg er ingen spesialist, men jeg kan tenke meg det er fordi jeg har brukt sjokolade, og ikke kakao i røra.