Sjokoladekake med hvit og mørk sjokoladeostekrem = sjokoladebonanza 🙂
Denne sjokoladekaken ble jeg fristet til å prøve etter å ha sett på hele Storbritannia baker. Det ble en god kake, men jeg tror den faller mer i smak hos de voksne enn for barna (i hvert fall her i huset).
Denne kaken ble bakt i en kakeform som er 22 cm i diameter og til den brukte jeg
- 150 g romtemperert smør
- 150 g brunt sukker
- 50 g hvitt sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 3 romtempererte egg (ha i ett og ett)
- 150 g mel
- 20 g kakao
- 1 ts natron
- 1 dl romtemperert kefir
- 100 g smeltet sjokolade 70%
- Du trenger også aprikossyltetøy til å ha inni kaken
Pisk smør, sukker og vaniljesukker luftig. Tilsett ett og ett egg. Pisk deretter inn det tørre (mel, kakao og natron) og kefir, og til slutt piskes den smeltede sjokoladen inn.
Kle formen med bakepapir og stek kaken midt i ovnen på 170 grader i ca. 45 – 50 minutter.
Kaken ble delt i to og på hver innside av lagene fordelte jeg 250 g aprikossyltetøy. Kaken fylles og pyntes med hvit og mørk sjokoladeostekrem. Mengde krem er litt mer jeg brukte opp, så man kan enten redusere mengden litt eller slå seg litt mer løs enn det jeg gjorde på pyntefronten.
Hvit sjokoladeostekrem
- 2 dl kremfløte
- 200 g hvit kokesjokolade
- 100 g siktet melis
- 300 g Philadelphia kremost
Kok opp kremfløte. Ta kjelen til siden og ha oppi sjokoladen. Rør til den smelter. Sett i kjøleskapet for avkjøling.
Når sjokoladen er avkjølt piskes melisen og kremosten inn. Sett kaldt igjen. Kremen stivner i kjøleskapet. Bruk den før den blir for hard.
Mørk sjokoladeostekrem
- 3 dl kremfløte
- 200 g 55% sjokolade
- 100 g siktet melis
- 320 g Philadelphia kremost sjokolade (2 pk)
Kok opp kremfløte. Ta kjelen til siden og ha oppi sjokoladen. Rør til den smelter. Sett i kjøleskapet for avkjøling.
Når sjokoladen er avkjølt piskes melisen og kremosten inn. Sett kaldt igjen. Kremen stivner i kjøleskapet. Bruk den før den blir for hard.