Planen med denne var å lage en brownie med peanøttcrumble på toppen. Resultatet ble en mellomting mellom brownie og sjokoladekake. Var den mindre god av den grunn? Neida. Denne kaken er i dette husets kategori: mørk sjokoladekake for voksne ganer og gjerne med en kaffekopp til.
I går dro eldstemann på ferie med kjæresten og hennes familie. Flyturen var lang, og hva gjør da en hønemor med flyskrekk…? Det ble noen timer med vandring på Strømmen storsenter før jeg til slutt dro hjem og bakte denne kaken.
I dag er skuldrene senket.
Lag peanøttcrumble først, for den skal stå i kjøleskapet en time eller flere før den skal brukes.
Denne kaken er lagd i en liten langpanne i str. 27 x 38 cm, og den ble lagd av
Peanøttcrumble
- 100 g smør
- 100 g brun farin
- 50 g store havregryn
- 100 g mel
- 150 g hakkede peanøtter
Ha smør, farin, havregryn og mel i en bolle. Kna dette godt sammen. Kna deretter inn de hakkede peanøttene. Settes kaldt en time eller flere.
Tips: Det er lettere å lage smuler av denne/brekke løs biter, hvis du lager en flat «pannekake» av denne. Jeg avkjølte den som en klump og endte opp med å bruke kniven for å få biter av den.
Bunnen
- 200 g smeltet smør
- 300 g 70% kokesjokolade (for lysere og mildere kake, brukes lysere sjokolade)
- 4 egg
- 200 g brun farin
- frø fra en vaniljestang
- 100 g mel
Smelt smøret. Ta kjelen av varmen og rør inn sjokoladen til den har smeltet. Avkjøl.
Pisk egg, farin og vaniljefrø luftig. Pisk inn melet og så sjokoladesmøret.
Helles i en bakepapirkledd form. Smule deretter peanøttcrumble over. Det kan hende du synes det blir litt for mye crumble, da bruker du bare det du selv ønsker.
Stekes midt i ovnen på 175 grader i 30 minutter.