Sjokolade- og karamellkake – karamelltopp med varm etteropplevelse

Sjokolade- og karamellkake – karamelltopp med varm etteropplevelse

Jeg har lagd en fløyelsmyk sjokoladekake med en karamelltopp med ingefærsirup (kan droppes, men da går du glipp av den varme etteropplevelsen…).
Til denne sjokolade- og karamellkaken – karamelltopp med varm etteropplevelse, brukte jeg denne sirupen fordi jeg innbilte meg den ville gi en god smak av ingefær, og da jeg lagde oppskriften noterte jeg meg at jeg skulle bruke 2 ss ingefærsirup. Jeg endte opp med å bruke 6 ss, men om jeg vil ha fram smaken ordentlig kunne jeg brukt mer. Jeg valgte å stoppe der.

Vi snakker ofte om ettersmak, men kan man snakke om en ettersmak som en etteropplevelse?

Selv om karamellen ikke smakte av ingefær, kom den varmende opplevelsen i munnen etter at kakestykket var spist opp. Ingefæren kom fram.

Dette er ikke kombinasjonen for deg som må ha mye krem på kaken. Det holder faktisk med det tynne laget med karamell. Om du ønsker mer karamell, kanskje til serveringen av kaken, lager du bare mer. Husk da at koketiden kanskje må forlenges. Det er gjetting fra min side.

Det hender ting ikke går helt etter planen, og det gjorde det heller ikke med denne kaken. Planen var at karamellen skulle synke ned i den ferske og fortsatt varme kaken. For å få det til, stakk jeg små hull i kaken. Idéen var god, men da burde jeg kanskje hatt tynnere karamell eller snudd kaken på hodet sånn at karamellen lettere kunne trenge inn. I stedet ble det en sjokoladekake med karamelltopp. En god løsning det også.

På bildet ser du at jeg har pyntet kaken med krem, litt karamell som jeg sparte til anledningen og daimkuler. Dette ble en veldig god kake. Planen var også å pynte med blåbær, men det hadde jeg ikke.
Ønsker du ikke krem, dropper du det. Lag og server den etter din smak.

Når man snakker om opplevelser, er det to helt forskjellige opplevelser å spise kaken kald eller å spise den romtemperert.
Jeg anbefaler å spise den romtemperert.

Jeg har tatt utgangspunkt denne fløyelsmyke sjokoladekaken til denne oppskriften.

Sjokolade- og karamellkake – karamelltopp med varm etteropplevelse i langpanne ble lagd av
  • 300 g brun farin
  • 7 egg
  • 400 g mel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 40 g bakekakao
  • 300 g smeltet smør
  • 200 g smeltet melkesjokolade
  • 3 dl kefir

Smelt smøret i en kjele. Ta den av platen og smelt sjokoladen i det varme smøret.
Pisk farin, egg og plommer godt. Tilsett det tørre (mel, bakepulver, natron og kakao) og det våte (sjokoladesmør og kefir) om hverandre.

Ha røren i en bakepapirkledd langpanne og stek midt i ovnen på 180 grader i 30 minutter.

Etter 30 minutter på kjøkkenbenken, stakk jeg hull over hele kaken, og helte over ingefærkaramellen jeg hadde laget på forhånd. La karamellen trekke inn/sette seg/stivne. Les kommentar til dette ovenfor.

Ingefærkaramell

100 g sukker
100 g brun farin
7 ss ingefærsirup (kan droppes)
2 dl kremfløte
50 g smør

Blandes i en kjele og kokes sammen i 10 minutter sånn ca.
Anbefaler å smake deg fram med ingefærsirupen om du er usikker på mengden.

Fordeles utover kaken. Avkjøles. Sjokolade- og karamellkake i langpanne – karamelltopp med varm etteropplevelse

Sjokolade- og karamellkake i langpanne – karamelltopp med varm etteropplevelse

Sjokolade- og karamellkake i langpanne – karamelltopp med varm etteropplevelse

Sjokolade- og karamellkake i langpanne – karamelltopp med varm etteropplevelse

 

Share on print
PRINT
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?