Sitronmuffins med crumble

Crumble kan brukes til mye godt, og er ofte prikken over i’en på en dessert eller kake. Etter den vellykkede desserten med blåbær og crumble, ville jeg prøve en ny måte å bruke det på, og sitronmuffins ble dermed neste crumble-prosjekt ut.

Om du ønsker enda mer sitronsmak, kan du bruke sitron-zest i crumble-oppskriften.

Sitronmuffins med crumble ble laget av

Crumble

  • 80 g mel
  • 80 g smør
  • 50 g havregryn – lettkokte
  • 80 g sukker
  • 1/2 ts bakepulver
  • sitron-zest om du ønsker mer sitronsmak

Kna alt sammen til en crumblemasse, klar for å smuldres over sitronmuffinsrøra.

Sitronmuffins ca. 10 stk. – antall kommer an på størrelsene du lager 

  • 100 g romtemperert smør
  • 100 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 egg
  • 1 sitron – saft og zest om du ønsker (Bør være økologisk om du skal bruke zest. Zesten kan også brukes i crumble-oppskriften ovenfor.) – ble litt for lite sitronsmak, så jeg kommer nok til å bruke saften fra 2 sitroner neste gang.
  • 150 g creme fraiche
  • 200 g mel
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts natron
  • 1/4 dl melk

Pisk smør, sukker, vaniljesukker og creme fraiche lyst og luftig. Pisk deretter egget godt inn før du til slutt tilsetter sitronsaft og ev. zest, melk og det tørre (mel, bakepulver og natron).

Fordel i muffinsformer. Bruk iskremskje om du har det.

Crumble fordeles over muffinsene igjen.

Stekes midt i ovnen på 180 grader i 20 – 30 minutter. I min ovn ble det 30 minutter.

Jeg syntes kanskje disse smakte litt for lite sitron, og neste gang vil jeg nok bruke saften fra 2 sitroner.

For enda mer sitronsmak, lagde jeg sitronsmørkrem for å toppe muffinsene med.

Sitronsmørkremen er laget av

  • 75 g romtemperert smør
  • 75 g romtemperert Philadelphia
  • 250 g melis
  • 1/2 sitron – saften

Jeg lagde dobbel porsjon av ovenfornevnte, men det ble for mye. Har derfor justert ned mengden ingredienser.

Piskes til luftig krem.

Sitronmuffins med smuldretopp - Oppskrift Idéfull - Inspirert av Tove Holter

Sitronmuffins med smuldretopp - Oppskrift Idéfull - Inspirert av Tove Holter

Sitronmuffins med smuldretopp - Oppskrift Idéfull - Inspirert av Tove Holter… og sånn ser de ut før de settes i ovnen.

Share on print
PRINT
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?