1

Rullekake – eple og kanel

Denne kaken har jeg bakt et par ganger nå. En gang med krem inni kaka sammen med syltetøyet, og en gang med kremen ved siden av. Ser man bort fra at det var vanskelig å rulle sammen kaka full av stivpisket kremfløte, og hvordan kjøkkenbenken så ut etterpå, ble allikevel favoritten… kake uten krem inni. Eple- og kanelsmaken kom bedre fram når kremen toppet kakestykket, enn når kremen ble rullet sammen med smakene.

Av og til får jeg bare ikke til det riktige bildet, og det skjedde denne gangen også. Smaken vant, og pga. denne ble det allikevel publisering.

Har du en fin oppskrift på rullekake som du er fornøyd med, bruker du bare denne og bytter ut smakene du ev. pleier å bruke, til eple og kanel.

Rullekake – eple og kanel er laget av

  • 3 egg
  • 100 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 100 g mel
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • Jeg brukte eple- og pæresyltetøy i kaken

Pisk eggedosis av egg, sukker og vaniljesukker. Vend inn siktet mel, bakepulver og kanel.

Dekk et stekebrett med bakepapir. Pensle dette med et veldig tynt lag med smeltet smør for lettere å fjerne det etterpå.
Fordel røren på penslet bakepapir og stek kaken midt i ovnen på 210 grader i ca. 10 minutter. Husk at alle ovner er forskjellige, så steketiden kan være annerledes i din ovn.

Mens kaken er i ovnen gjør du klart for ferdigstekt kake på benken.
Legg et bakepapir på benken. Strø en blanding av sukker og kanel (ønsket mengde) på bakepapiret hvor kaken skal ligge.

Hvelv ferdigstekt og avkjølt kake på bakepapiret som ligger klart på benken.

Fjern bakepapiret. Smør på syltetøyet (den typen du ønsker) og rull kaken sammen.

Nytes med stivpisket krem.

Rullekake med eple og kanel - Idefull - Inspirert av Tove Holter Rullekake med eple og kanel - Idefull - Inspirert av Tove Holter