1

Risotto

Risotto – For en stund siden lagde jeg risotto av typen «det vi har i kjøleskapet», og den ble så god at den deles med dere nå.

Risotto – Til ca. 4 personer brukte jeg
  • 50 g stangselleri i biter
  • 100 g revet gulrot
  • En liten gul paprika i biter
  • 1 finhakket rødløk
  • 4 fedd finhakket hvitløk
  • Olivenolje
  • 350 g risottoris
  • 2 liter vann (jeg ender alltid med å bruke mer enn det som står på pakken)
  • 100 g revet parmesan
  • Smak til med salt eller annet ønsket krydder (vi bruker basilico)

Riv og hakk grønnsakene. Ha det i en stekepanne og fres noen minutter til løken er blank. Ha i risen og litt og litt vann.
Kok opp vannet og ha i mer av det når det har trukket inn i risen. Fortsett til du er fornøyd med konsistensen på risen.

Jeg pleier å blande inn revet parmesan og smake til med krydder når jeg er fornøyd med risen.

Serveres som den er eller f.eks. med kylling og salat eller et godt brød til.