Fra middagsbordet til kakebordet – Potet i muffins, har jeg ikke prøvd før, men det er jo en første gang for alt.
Når noe/noen er allsidig eller kan brukes til det meste, sier man som regel at dette/denne er som poteten; kan brukes til alt. Hvorfor skal man da bare bruke potet til middagen, hvis den kan brukes til alt?
Til 16 (store) muffins a la «Potet i ny drakt» brukte jeg
- 150 gr smør (romtemperert)
- 150 gr sukker
- 2 ts vaniljesukker
- 4 egg
- 3 ss lys sirup
- 1 dl malte mandler
- 250 gr mel
- 3 ts bakepulver
- 200 gr kokte og avkjølte poteter av typen mandel
- 2 dl melk (jeg brukte skummet)
Har du ikke potetrester, bør du koke og avkjøle potetene, før du begynner. Mos dem sammen med 1 dl av melken.
I tillegg er det lurt å male mandlene før du begynner. Jeg bruker stavmikseren til dette. Husk bare å informere andre familiemedlemmer før du setter igang med dette, da slipper du at noen kommer løpende til for å se hva du i all verden holder på med… Det bråker nemlig utrolig mye med en gang.
Visp smør, sukker og vaniljesukker hvitt. Ha deretter i ett og ett egg, og visp godt. Følg på med sirupen, det tørre og så resten av melken før du har oppi de moste potetene.
Stekes på 200 grader i ca 15 minutter +/-.
Uuuups!
Hvis du skal ha på like mye av den deilige og luftige kremen som jeg har tatt på på fotomodellene (se bildene), trenger du
- 400 gr naturell smøreost
- 400 gr melis
- 200 gr smør
- 4 ts vaniljesukker
Muffinsene ble saftige og gode på smak. Potet kan altså brukes til dette også.