PotetMuffins

Fra middagsbordet til kakebordet – Potet i muffins, har jeg ikke prøvd før, men det er jo en første gang for alt.

Når noe/noen er allsidig eller kan brukes til det meste, sier man som regel at dette/denne er som poteten; kan brukes til alt. Hvorfor skal man da bare bruke potet til middagen, hvis den kan brukes til alt?

Til 16 (store) muffins a la «Potet i ny drakt» brukte jeg

  • 150 gr smør (romtemperert)
  • 150 gr sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 4 egg
  • 3 ss lys sirup
  • 1 dl malte mandler
  • 250 gr mel
  • 3 ts bakepulver
  • 200 gr kokte og avkjølte poteter av typen mandel
  • 2 dl melk (jeg brukte skummet)

Har du ikke potetrester, bør du koke og avkjøle potetene, før du begynner. Mos dem sammen med 1 dl av melken.

I tillegg er det lurt å male mandlene før du begynner. Jeg bruker stavmikseren til dette. Husk bare å informere andre familiemedlemmer før du setter igang med dette, da slipper du at noen kommer løpende til for å se hva du i all verden holder på med… Det bråker nemlig utrolig mye med en gang.

Visp smør, sukker og vaniljesukker hvitt. Ha deretter i ett og ett egg, og visp godt. Følg på med sirupen, det tørre og så resten av melken før du har oppi de moste potetene.

Stekes på 200 grader i ca 15 minutter +/-.

Potetmuffins

Potetmuffins

Potetmuffins

Potetmuffins

Uuuups!

Potetmuffins

Potetmuffins

Hvis du skal ha på like mye av den deilige og luftige kremen som jeg har tatt på på fotomodellene (se bildene), trenger du

  • 400 gr naturell smøreost
  • 400 gr melis
  • 200 gr smør
  • 4 ts vaniljesukker

Potetmuffins

Potetmuffins

Muffinsene ble saftige og gode på smak. Potet kan altså brukes til dette også.

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk