Når jeg først var i julekakebakesiget, bakte jeg like godt enda en kake med pepperkakesmak. Jeg som ikke er så veldig glad i pepperkake, er nå frelst. Jeg må rett og slett innrømme at pepperkaker kan være godt…, spesielt i form av denne kaken som ble veldig god. Eldstemann, han som flyttet ut i januar, kom innom for å ta med seg kaken på jobben, og tilbakemeldingene derifra fra er – «Veldig god kake».
Da jeg planla denne kaken, tenkte jeg seig pepperkake-kake (konsistens som brownie). Jeg hadde lyst til å prøve den i en rund form, og resultatet ble en seig kake (som ønsket), men jeg burde nok valgt en annen form. Kaken hevet godt før den sank sammen på midten og ble til en «kraterkake». Aldri så galt at det ikke er godt for noe… Jeg så bare muligheten til større plass for god krem og pynt.
Neste gang jeg baker denne kaken, blir det i en kakeform ca. str. 20 x 30 cm (Om vi skal være nøyaktige, så er størrelsen på min form 22 x 32).
Det ble julestemning på kjøkkenet når denne stod i ovnen.
Denne pepperkake-kaken er laget i en 26 cm springform, og den er laget av
- 150 g Smeltet smør
- 200 g Smeltet hvit sjokolade
- 3 egg
- 150 g sukker
- 100 g lys sirup
- 50 g mel
- 500 g pulveriserte pepperkaker (kjøpte)
- 1 ts bakepulver
- 2 dl kremfløte
Smelt smøret. Ta kjelen av varmen og rør inn den hvite sjokoladen.
Pulveriser pepperkakene med stavmikser = «Pepperkakemel».
Pisk egg, sukker og sirup luftig og deretter pisker du inn det tørre, mel, pulveriserte pepperkaker og bakepulver) og det våte (smeltet sjokoladesmør og kremfløte) om hverandre.
Hell røren i en godt smurt/bakepapirkledd form og stek kaken midt i ovnen på 170 grader i 1 time og 15 minutter.
Nytes lun og med iskrem. Jeg hadde planer om å servere kaken med karamellsaus og karmellisert hvit sjokolade, men dette gikk i glemmeboka.
Om du ikke har iskrem, gjør den seg også godt med stivpisket krem, blåbær, granateple og pepperkakehjerter (bør ikke has på lenge før servering).