Pavlova med vaniljekesam

24. mars 2021 fylte jeg 50 år. Jeg lot ikke en Lock Down legge demper på feiringen, selv om det bare ble til at vi var 4 personer rundt bordet den dagen. Dagen ble feiret med bobler og masse oppmerksomhet av den digitale varianten. I tillegg hadde jeg det strålende morsomt med å ta bilder av meg selv, til det bildet som til slutt ble et flott minne om et festlig lag.

Dagen ble til slutt feiret i september 2021, da med flere gjester, og hva jeg serverte til alle de fine menneskene som kom for å feire meg, kan du lese om her.

Kaken på bordet var Pavlova, en selvfølge for den Pavlova-elskeren jeg er. Selv om jeg hadde fokus på sluttresultatet i dette foto-shootet, var det en ting som glapp – Jubileumskaken fikk ikke skinne på bildet.

Pavlovaen med vaniljekesam er laget av

  • 6 eggehviter
  • 200 g melis – siktet
  • 100 g sukker
  • 3 ts vaniljesukker
  • 20 g maizena
  • 2 ss bringebæreddik

Sett ovnen på 180 grader. Temperaturen senkes til 140 grader når marengsen settes inn.

Fordel marengsen på et bakepapirkledd stekebrett. Diameteren jeg fordelte den i var ca. 20 cm. Ferdigstekt pavlova ble ca. 30 cm i diameter.

Stekes på 140 grader i en time +. Skru av ovnen etter et time og la den stå i ovnen med døra på gløtt til den er avkjølt.
Jeg lagde denne på kvelden, og marengsen stod i ovnen med døra på gløtt til neste dag.

Vaniljekesam-kremen til Pavlovaen er laget av

  • 4 ss vaniljekesam
  • 3 dl kremfløte
  • 3 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker

Stivpisk kremfløte med sukker og vaniljesukker. Rør deretter inn vaniljekesam forsiktig i den stivpiskede kremen.

Pavlovaen ble toppet med vaniljekesam-krem og friske bær.

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk