Det er ikke alltid ting går som planlagt…
I dag skulle jeg egentlig lage «Pulled pork» til middag, men siden mesteparten av morgenen og formiddagen ble tilbrakt i blåbærlyngen, gikk dette rett og slett i glemmeboken, og fordi det tar tid å lage denne retten, ble det noe helt annet til middag.
Satser på bedre tid og færre forglemmelser neste helg.
Smaksmessig var det ikke noe dårlig alternativ vi endte opp med. Chorizo- og tomatsausen satte god smak på ettermiddagen her i huset.
Til 4 gode porsjoner, eller 5 – 6 hvis du forsyner deg med litt mindre saus enn det vi gjorde, brukte jeg
- 6 plommetomater i små biter (skåldede og innmatfrie)
- 3 chili (bruk 2 hvis du ikke liker det så sterkt)
- 1 løk
- 3 fedd hvitløk
- 2 ss tomatpure
- 1 dl vann
- 3 ss olivenolje
- 140 gr Chorizo (i små biter)
- 3 ss Creme Fraiche (lett)
- 4 klyper salt (eller etter behov)
- pasta etter ønsket mengde
- parmesan etter ønske
Jeg kuttet chili, løk og hvitløk i småbiter med stavmikseren. Alt, foruten Creme Fraiche ble satt til koking i 1,5 timer. Deretter tilsatte jeg Creme Fraiche og lot det stå til putring i ca 10 minutter, mens pastaen kokte.
Jeg serverte det med ruccola og parmesan.
Dette ble en heit og god saus med mye smak.
Middagen kunne sikkert gjort seg med litt mer tilbehør, men siden det ikke alltid går som man har planlagt…