Ovnsbakt eple og bringebær i butterdeig

Jeg har fått tilsendt en parmesan fra Parmigiano Reggiano og en parmaskinke i forbindelse med den internasjonale Parmigiano Reggiano-natten 25. oktober, og med disse ble jeg oppfordret til å invitere familie og venner på middag denne dagen.

Hvis man tar osten som jeg har brukt i desserten i betraktning, er dette da å anse som et betalt innlegg? Jeg vil kanskje heller kalle det for et oppfordret innlegg.

Med en ost og en pakke skinke, valgte jeg å lage en god tre-retters til mannen min og meg. Ikke det at jeg ikke har noen venner som fortjener å bli bedt på middag, men det er ikke så ofte vi tar oss tid til en middag bare vi to. Dette ble en perfekt anledning.

Hovedretten som jeg hadde planlagt skulle bestå av Ravioli med «pepperavocadopesto» (hjemmelaget pesto med avocado og pepperrot i) innpakket i parmaskinke som igjen var inni pastaen, ble ikke helt som planlagt. Det ble derfor bare forrett og dessert på oss, men godt var det læll 🙂

Forretten ble avsluttet med ovnsbakt eple og bringebær i butterdeig for 2 personer som jeg lagde av

  • 1 plate tint butterdeig
  • 80 g eple i små biter
  • 14 friske bringebær (og kanskje noen ekstra til servering)
  • litt honning (jeg brukte vulkanhonning)
  • 1 egg til pensling av butterdeigkanter
  • noen hakkede pistasjnøtter (ønsket mengde)
  • 3 ruter hvit sjokolade stekt i ovnen
  • stivpisket krem (nok til to)
  • 7 g revet parmesan til Parmesanchips

Mens butterdeigen tinet forberedte jeg alt foruten eplebitene. Disse ventet jeg med for å unngå at bitene ble brune.

Den hvite sjokoladen ble stekt midt i ovnen på 130 grader i 15 minutter.

Parmschipsene ble lagd av 7 g parmesan (3,5 g på hver). Disse ble stekt i ovenen på varmluft 200 grader i 5 minutter.

Butterdeigen ble tint, kjevlet litt i hver ende og delt i to. Disse ble tilpasset to paiformer som er 10 cm i diameter. Pensle med egg. Paiformene har løs bunn, så det er lett å få bakverket ut av formen.

Jeg hadde så 40 g av eplene, 7 av bringebæren i hver av formene. Dette ble så toppet med noen striper honning. Disse ble så stekt midt i ovnen på 200 grader i 15 minutter.

Når butterdeigen med eple og bringebær var ferdigstekt, ble de avkjølt nok til at jeg kunne ta i formene og få butterdeigen ut av dem. Serveres lunken og toppes med stivpisket krem, hakkede pistasjnøtter, biter av stekt hvit sjokolade, ekstra bringebær hvis du har og en parmesanchips. Har du sitronmelisse, gjør dette seg godt på.

Har du ikke slike små paiformer, kan kanskje store muffinsformer brukes, eller bare steke butterdeigen flatt med oppbrettede kanter.

Ovnsbakte epler og bringebar i butterdeig

Ovnsbakte epler og bringebar i butterdeig2

 

Share on print
PRINT
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?