Ostekake + eplekake = osteeplekake

Ostekake + eplekake = osteeplekake eller kanskje det ble en epleostekake…

Denne kaken er første del i et kakeprøveprosjekt jeg har gående på kjøkkenet. Jeg har tatt utgangspunkt i denne populære eplekaken med vaniljekrem, og så har jeg hentet inspirasjon til ostemassen fra denne brownien.

I mitt hode skulle det bli en flott kake med harmonisk fordeling av disse gode smakene hvor de ville fremheve hverandre. Resultatet som stod på kjøkkenbenken var ikke helt som jeg hadde forestilt meg. Jeg hadde brukt for mye eplekakerøre i forhold til ostemassen, og jeg hadde blandet rørene litt for mye før jeg satte kaken i ovnen.

Selv om kaken ikke ble seende ut som jeg hadde ønsket, ble dette en veldig god kake, og tilbakemeldingene fra de som har smakt den er enstemmige = kjempegod.

Ovenfor nevner jeg at denne kaken er del 1 i prosjektet mitt. Ja, for jeg kan jo ikke gi meg med det første. Kake nr. 2 er i ovnen nå, og denne er jeg ganske sikker på kommer til å se ut som først planlagt. Om den blir like god som kake nr. 1, gjenstår å smake.

Fordelingen av kakerørene nedenfor, var kanskje der jeg feilet i dette forsøket. Her kan det jo hende du lærer av mine feil 🙂
Jeg helte først eplekakerøra i den bakepapirkledde formen. Deretter helte jeg ostekakemassen i en sprøytepose og fordelte denne rundt omkring i eplekakerøra. I tillegg brukte jeg en gaffel til å røre litt rundt med etterpå. Det var kanskje her jeg bommet.

Kaken som er i ovnen nå har ostekakemassen fordelt på toppen av eplekakerøra. Kakerørene er holdt adskilt. I tillegg har jeg gjort endringer i mengden eplekakerøre og ostemasse. Eplekakerøren er halvert og ostekakemassen er ganget med 1,5.
Noen dager senere…
Kake nr. 2 ble ikke like god som denne kaken. Kaken var god til å begynne med, men etterhvert som fuktigheten fra ostemassen trakk ned i eplekakebunnen, ble ikke den særlig delikat lenger. Jeg velger derfor å ikke dele den oppskriften med dere. Men, jeg kommer til å endre litt i denne oppskriften nedenfor. Jeg legger til litt creme fraiche i oppskriften, for jeg fant ut at dette var en god idé sånn smaksmessig.

Kjempegod Ostekake + eplekake = osteeplekake ble laget i en liten langpanne (27 x 38 cm), og den består av
Ostekakemassen
 • 400 g Philadelphia naturell
 • 4 ss Creme Fraiche
 • 2 egg
 • 150 g sukker
 • 2 ts vaniljesukker

Piskes godt. La stå mens du lager eplekakerøra. Da vil forhåpentligvis noen av luftboblene forsvinne.

Eplekakerøra
 • 4 egg
 • 300 g sukker
 • 3 ts vaniljesukker
 • 2 dl lettmelk
 • 300 g smeltet smør
 • 450 g mel
 • 2 ts kanel (derav den mørke kaken)
 • 1 ts bakepulver
 • 1 ts natron
 • 4 epler – 2 revne og 2 i biter
 • i tillegg trenger du sukker og kanel på toppen av kakerøra før den går i ovnen

Smelt smør og avkjøl mens egg, sukker og vaniljesukker piskes lyst og luftig.
Tilsett melk, det tørre (mel, bakepulver og natron) og smeltet smør om hverandre. Piskes godt.

Skrell eplene, riv dem og del dem i biter. Has oppi røren.

Røren helles i en godt smurt eller bakepapirkledd form. Nå fordeler du ostekakemassen inni og rundt omkring oppi eplekakerøra (lurer på hvor mange ganger jeg har skrevet det ordet i dag…)

Jeg toppet kakerøra med en blanding av sukker og kanel før jeg satte den i ovnen.

Kaken ble stekt midt i ovnen på 180 grader i 55 minutter. Det kan hende den trenger kortere tid i din ovn, så følg med etter 45 minutters steketid.

Eplekake og ostekake - epleostekake

 

 

 

 

Share on print
PRINT
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?