Det er for lengst slutt på bare to alternativer på bollefronten.
Å bare ha muligheten til å velge mellom hveteboller med eller uten rosin, gjorde egentlig valget ganske enkelt. I tillegg til at valgmulighetene (kilde: Statoil) har økt til boller med f.eks. sjokolade (melkesjokolade og firkløver), daim, non stop og/eller solobolle, kan man også velge mellom poser av 3, 5 eller 10…
Alle forslagene til disse forskjellige bollene, resulterer i økt kreativitet på hjemmebane også, og i går lagde jeg Oreoboller.
Med denne oppskriften ble det 26 boller
- 2 pakker knust Oreokjeks (tilsettes etter heving)
- 1100 gr mel
- 1 pk tørrgjær
- 1 ss Luftigere bakst (kan droppes)
- 200 gr sukker
- 3 ts vaniljesukker
- 2 ts kardemomme
- 200 gr smeltet smør
- 6,5 dl lunken melk
- 2 egg
Bland alt det tørre først. Ha deretter det smeltede smøret, den lunkne melken og to egg i det tørre. Vær obs på at deigen blir bløt.
Sett deigen til heving i ca 1 time. Vent med å ha den knuste kjeksen i deigen til den er ferdighevet. Jeg brukte 1 egg til pensling og litt mel når jeg knadde kjeksen inn i deigen etter hevingen. Bollene ble stekt på 220 grader i ca 15 minutter.
Samme oppskrift brukte jeg i innlegget om «Verdens beste boller», så i dette tilfellet, er det mer ideen om hva man kan ha i bollene jeg ønsker å fremheve.
Jeg hadde med meg boller på jobben i dag, og fikk med dette noen veldig fornøyde kollegaer rundt meg.
Foruten at det var vanskelig å stoppe å spise bollene, var tilbakemeldingene fra dem bare positive. I tillegg var de snille og kom med nye forslag til hva man kan ha i bollene neste gang… 🙂 Et av forslagene spinner allerede rundt i hodet mitt, og det kan hende jeg må bake disse for å få dem ut.
Kanskje jeg skal tipse Statoil om at knuste Oreo passer ypperlig i bolledeigen…