Når ting ikke går helt som planlagt…

Årets første innlegg er av en litt annen art… Her deler jeg noe som jeg foreløpig ikke kan anbefale å lage…
Jeg har laget fire forskjellige ting som ikke ble helt som jeg ønsket, og noe som rett og slett ble mislykket. Jeg synes fortsatt idéene er gode og bildene ble fine, så jeg får se om jeg klarer å finne bedre løsninger for disse senere.

Ny type likør?

Hjemmelaget likør med karamellsmak – dette lot seg løse med brunost, eller i dette tilfellet – fløtemysost.

Etter å ha lekt meg litt med tanken om nye ting å lage til jul, falt et av valgene mine på likør med karamellsmak. Spent ventet jeg noen dager på resultatet som godgjorde seg i kjøleskapet. Ville det smake for mye brunost og for lite karamell?
Blandingen ble silt før jeg hadde den på en godt rengjort flaske og jeg ristet på flasken flere ganger om dagen i ca. en uke før prøvesmakingen. Smaken var god, men innholdet på flasken hadde begynt å klumpe seg. Skuffet måtte jeg innse at oppskriften på denne ikke ville være noe å dele med dere.

Karamellikor - likor med karamellsmak - brunostlikor - Oppskrift Idefull Tove Holter - Inspirert av Tove

Seig peanøttbunn?

En annen ting jeg har jobbet mye med, er en kake med seig peanøttbunn toppet med sjokoladekrem. Inspirasjonen kom fra bunnen jeg lagde til bananostekaken (oppskrift kommer senere… vel og merke om jeg klarer å finne notatene mine), hvor bunnen ble seig og god. I ettertid fant jeg ut at dette kanskje skyldtes fuktighet fra ostekaken hadde trukket ned i bunnen og gjort den så god, for den første kaken jeg bakte ble litt tørr men god på smak. Den andre kaken jeg bakte, lagde jeg som muffins, og den ble lite god. Prosjekt seig peanøttbunn ble dermed lagt på is for en stund.

Snickerskake - Oppskrift Idefull Tove Holter - Inspirert av Tove

Snickerskake - snickersmuffins - Oppskrift Idefull Tove Holter - Inspirert av Tove

Sitronterte?

Siste kake jeg har prøvd meg på, og som jeg ikke kommer til å gi meg så lett med, er en enkel sitronpai. Jeg tenkte jeg skulle lage en kjeksbunn og så ha sitronfyllet oppi bunnen. Dette skulle stekes sammen, altså ikke bunnen først og så ha i fyllet for så å steke mer. Bunnen og fyllet blandet seg sammen under stekingen, og selv om smaken ble god, var jeg ikke fornøyd med resultatet.
Denne gikk i søpla før jeg fikk tatt bilder av den.

Det er altså ikke alltid ting går som jeg ønsker her på kjøkkenet, men jeg kan jo ikke gi meg med det jeg liker så godt av den grunn, så følg med for flere godsaker her inne.
Bildene ble veldig fine, så det kan jo hende jeg klarer å få til en oppskrift som passer dem. Da blir det i så fall gjenbruk av disse.

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk