Muffins – blåbær og vanilje med blåbærostekrem

Muffins – blåbær og vanilje toppet med blåbærostekrem

Denne oppskriften har latt vente litt på seg. Dette fordi kremen ble så mye bløtere enn forventet og jeg dermed måtte vente til jeg fikk laget ny. Den første kremen endte opp som blåbærostekake – aldri så ille at det ikke er godt for noe…

Ny krem endte nesten opp som den første, så her må du lære av mine feil. Les mer når vi kommer til kremen…

Muffins – blåbær og vanilje ble laget både med og uten blåbær inni. Oppskriften er helt lik, så her overlater jeg til deg å avgjøre hva du vil gjøre.

12 stk. store muffins – blåbær eller vanilje er laget av

 • 50 g romtemperert smør
 • 150 g sukker
 • 1 ts vaniljesukker (ev. 2 for mer vaniljesmak)
 • 2 egg
 • 150 g mel
 • 1/2 ts bakepulver
 • 1/2 ts natron
 • 200 g creme fraiche
 • 200 g blåbær (jeg brukte den store typen – ferske) – Om du ikke vil ha blåbær i muffinsene, dropper du bare det.

Pisk smør, sukker og vaniljesukker lyst og luftig. Tilsett egg og pisk disse godt inn. Deretter pisker du inn resten av ingrediensene. I de jeg hadde blåbær i, pisket jeg dem inn sånn at noen av dem ble most.

Fordeles i ønsket størrelse på muffinsform og stekes midt i ovnen på 180 grader i ca. 25 minutter (store former). Mindre former trenger kortere steketid, og husk at alle ovner er forskjellige, så det kan hende steketiden er annerledes i din ovn.

Blåbærkremen er laget av

 • 400 g Philadelphia naturell smøreost
 • 200 g melis
 • 50 g romtemperert smør
 • 120 g blåbær (jeg brukte den store typen – ferske)

Pisk Philadelphia, melis og smør godt.
Når det gjelder blåbærene, kan du enten bare røre dem inn for hånd i ferdigpisket stiv krem, eller du kan gjøre som meg; piske dem inn sånn at de moses og saften gjør kremen mer flytende (se bildene). Dette overlater jeg til deg å avgjøre.

Vaniljemuffins og blåbærmuffins - muffins med blåbærostekrem - blåbærkrem Vaniljemuffins og blåbærmuffins - muffins med blåbærostekrem - blåbærkrem Vaniljemuffins og blåbærmuffins - muffins med blåbærostekrem - blåbærkrem Vaniljemuffins og blåbærmuffins - muffins med blåbærostekrem - blåbærkrem

 

Share on print
PRINT
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?