Mørk sjokoladekake med lys sjokoladekrem – Kombinasjonen mørk og lys sjokolade skapte lykke i min kakeglade gane.
Om du heller skulle ønske en mildere sjokoladekake, er jo det fullt mulig ved å bruke en lysere sjokolade i kaken. Du bestemmer.
Fersk sjokoladekake, akkurat avkjølt til romtemperatur = litt sprø/hard på toppen og veldig myk inni med helt fersk og fløyelsmyk lys sjokoladekrem på toppen. Det måtte bare bli to kakestykker…
Kjøleskapskald kake = hardere kake og krem, så om du vil ha mykere kake og krem, kan det være lurt å ta kaken ut av kjøleskapet slik at den får romtemperatur før servering.
Sjokoladekaken er laget i en liten langpanne i ca. 30 x 40 cm.
Denne mørke sjokoladekaken er laget av
- 200 g smeltet smør
- 200 g smeltet 70% sjokolade
- 250 g sukker
- 2 ts vaniljesukker
- 5 egg
- 100 g creme fraiche lett
- 250 g mel
- 50 g kakao
- 1 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 1 dl melk (jeg brukte lettmelk)
Smelt smøret, ta kjelen av varmen og rør inn sjokoladen. Pisk sukker, vaniljesukker, egg og creme fraiche noen minutter. Jeg lot maskinen gå i fem minutter før jeg tilsatte det tørre (mel, kakao, bakepulver og natron) og melken. Sjokoladesmøret ble pisket inn til slutt.
Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 25 minutter.
Avkjøles før kremen has på.
Fløyelsmyk lys sjokoladekrem er laget av
- 400 g smeltet melkesjokolade
- 1 dl kremfløte (romtemperert)
- 100 g mykt smør (romtemperert)
- 200 g creme fraiche lett (romtemperert)
Smelt sjokoladen.
Pisk kremfløte, smør og creme fraiche luftig.
Pisk inn den smeltede sjokoladen.
Fordeles på avkjølt kake.