Mektig sjokoladekake – Denne sjokoladekaken har jeg lagd til mine kolleger. Jeg hadde bursdag forrige uke, så dette er min bursdagskake til dem, og de skal få den etter lunsj i dag.
Den forrige høye sjokoladekaken jeg lagde, som du finner her, ble veldig godt mottatt av mange, så jeg ble fristet til å pynte denne kaken på noenlunde samme måte, og siden det snart er påske, ble det kjørt påskevariant på denne også.
Kaken er saftigere og smaker dermed best når den er romtemperert.
Til en stk. mektig sjokoladekake stekt i to former 20 cm i diameter brukte jeg
- 300 g smør
- 300 g brun farin
- 3 ts vaniljesukker
- 5 egg
- 300 g mel
- 60 g kakao
- 1 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 3 dl kefir
Pisk smør, brun farin og vaniljesukker lyst og luftig. Pisk deretter inn ett og ett egg før du tilsetter det tørre (mel, kakao, bakepulver og natron) om hverandre med kefir.
Kle to kakeformer 20 cm i diameter med bakepapir og fordel like mye røre i hver av dem. Jeg gjør dette på en vekt.
Stekes midt i ovnen på 170 grader i ca. 50 minutter.
Avkjøles.
Deles i lag. Jeg valgte 6 lag.
Tips: Skjær av litt av toppen på kakene og lag sjokoladekuler av disse, dypp dem f.eks. i hvit sjokolade og bruk dem som kakepynt, eller mørk sjokolade om du skulle ønske det. Du bestemmer 🙂
Jeg gjorde dette med 250 g kakebunn, 0,5 dl fløte og 100 g smeltet chilisjokolade. Pga. fløten, ble de litt for bløte, så disse jeg lagde kunne jeg ikke bruke.
Om jeg hadde droppet fløten, hadde det blitt sjokoladekuler på denne kaken også, og da hvite og mulig med kakestrø på toppen. I hodet mitt, så jeg for meg at jeg plasserte sjokoladekuler oppå kaka, og så bringebær oppå disse igjen… Mulig det hadde blitt litt for mye, men jeg fikk jo ikke prøvd, så det vet vi ikke.
Kremen er lagd av
- 600 g 55% sjokolade i biter
- 2 dl kremfløte
- 200 g smeltet smør
- 1 dl vann (eller kaffe om du ønsker)
- 100 g lys sirup
- 300 g siktet melis
- 3 ts vaniljesukker
Hakk sjokoladen i biter. Kok opp fløte, smelt smøret og kok opp vannet med sirupen i.
Alt det varme has i sjokoladen og røres sammen til sjokoladen har smeltet. Avkjøl til romtemperatur.
Pisk inn siktet mellis og vaniljesukker i sjokoladeblandingen. Jeg brukte bare oppkokt vann, men angret i ettertid på at jeg ikke hadde brukt kaffe.
Kremen fordeles mellom lagene, langs sidene og på toppen.
Pyntes med det du måtte ønske.
Jeg smeltet 150 g hvit sjokolade og hadde gul konditorfarge i halvparten av den. Sjokoladen ble avkjølt litt og så hadde jeg den i sprøyteposer for å ha kontroll på den når den skulle på kaken.
Kaken er også pyntet med sjokoladebrekk, kolibriegg delt i to for å få fram gulfargen samt bringebær.
Kakedekorasjon / Kaketopp / Cake Topper
Av og til kan en Cake Topper / Kaketopp utgjøre hele forskjellen på en kake. Jeg selger kaketopp til kaker, og du kan lese mer om hvordan stase opp kaken din på denne siden.
Kaken er veldig fristende uten all pynten også 🙂