Stekt tomat og squash

Som så mange andre, er jeg permittert og jeg har litt tid til overs om dagen, og noe av den tiden bruker jeg til å se på «gamle» matprogrammer som jeg har tatt opp for en tid tilbake.

I et av programmene var Jamie Oliver på besøk på et marked i Italia, hvor han fikk flere av «Nonnaene» (bestemødre) til å lage en rett. En av disse stekte tomat med squash og hvitløk, og denne enkle retten falt jeg for. Da jeg ikke hadde hvitløk, valgte jeg å bruke hvitløkspulver.

Stekt tomat og squash kan brukes som tilbehør til en kjøtt- eller fiskemiddag, tilsett litt creme fraiche eller fløte og bruk den som pastasaus eller gjør som meg – toppe en fersk brødskive med rykende varm squashblanding. Kjapt, enkelt og veldig godt.

Blings med stekt tomat og squash er laget av

  • Squash i biter (ønsket størrelse)
  • Tomater halve eller i biter (jeg gikk for cherrytomater – bruk de du har)
  • Olivenolje
  • Krydder i form av hvitløk, chilipulver og salt
  • Mozzarella
  • Rista pinjekjerner
  • Basilikum
  • Godt brød (jeg gikk for favoritten – ferskt speltbrød)

Del ønsket mengde squash og tomater i biter og stek dette i noen minutter i olivenolje. Krydre underveis med det du måtte ønske av smaker.

Stekt tomat og squash serveres på brød og toppes med Mozzarella, ristede pinjekjerner og basilikum.

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk