Som så mange andre, er jeg permittert og jeg har litt tid til overs om dagen, og noe av den tiden bruker jeg til å se på «gamle» matprogrammer som jeg har tatt opp for en tid tilbake.
I et av programmene var Jamie Oliver på besøk på et marked i Italia, hvor han fikk flere av «Nonnaene» (bestemødre) til å lage en rett. En av disse stekte tomat med squash og hvitløk, og denne enkle retten falt jeg for. Da jeg ikke hadde hvitløk, valgte jeg å bruke hvitløkspulver.
Stekt tomat og squash kan brukes som tilbehør til en kjøtt- eller fiskemiddag, tilsett litt creme fraiche eller fløte og bruk den som pastasaus eller gjør som meg – toppe en fersk brødskive med rykende varm squashblanding. Kjapt, enkelt og veldig godt.
Blings med stekt tomat og squash er laget av
- Squash i biter (ønsket størrelse)
- Tomater halve eller i biter (jeg gikk for cherrytomater – bruk de du har)
- Olivenolje
- Krydder i form av hvitløk, chilipulver og salt
- Mozzarella
- Rista pinjekjerner
- Basilikum
- Godt brød (jeg gikk for favoritten – ferskt speltbrød)
Del ønsket mengde squash og tomater i biter og stek dette i noen minutter i olivenolje. Krydre underveis med det du måtte ønske av smaker.
Stekt tomat og squash serveres på brød og toppes med Mozzarella, ristede pinjekjerner og basilikum.