Ovnsbakte poteter, rødbeter med fetaost og godt kjøtt (det du måtte ønske) – en veldig lettvint middag, spesielt når man deler på oppgavene. Mannen tok seg av kjøttet og jeg lagde tilbehøret. Eller, det vil si, tilbehøret lagde seg mye selv både i gryte og ovne, jeg hjalp bare til…
Dette er en middag jeg kan spise igjen og igjen, og om jeg bare skulle fått tilbehøret servert uten kjøtt, ville jeg faktisk blitt like fornøyd. Her er det tilbehøret som gjør middagen.
Ovnsbakte poteter og rødbeter med fetaost
Rødbetene trenger lang tid på å koke. Jeg beregner alltid en times tid, men sjekker dem etter at det har gått 40 minutter, selv om jeg vet at de ender opp med å ligge lenger.
Vi spiser rødbetene både varme og kalde. Min favoritt er kalde sammen med fetaost.
Potetene er delt i båter, penslet med olje, krydret etter ønske (denne gangen ble det bare salt) og stekt/bakt i ovnen på 180 grader i 40 minutter.
Serveres sammen med det kjøttet du ønsker. Her nytes det sammen med grillet indrefilet av okse.
Om du skulle ha behov for saus, kan man kanskje servere med denne sennepsdressingen.