Lite sukkerbrød

Lite sukkerbrød bakt i en bakepapirkledd (både bunn og sider) 15 cm form – lite i diameter, men høyt og fint og klar for å bli pyntet til fest.
Formen jeg bruker er altså 15 cm i diameter, og 7 cm høy.

Denne oppskriften har jeg kommet fram til etter å ha brukt kalkulator på en større kake her inne fra.

Kaken er laget av

  • 2 egg
  • 90 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 50 g siktet mel
  • 25 g siktet potetmel
  • 1/3 ts siktet bakepulver

Pisk egg, sukker og vaniljesukker til stiv eggedosis.
Sikt mel, potetmel og bakepulver sammen.
Når du har ferdig eggedosis, vender du inn litt og litt av melblandingen som du nok en gang sikter, men denne gangen i eggedosisen.
Husk å vende forsiktig. Luften skal ikke slås ut av eggedosisen.

Om du ikke har gjort det enda, dekk bunn og sider med bakepapir før du har i røra. La bakepapiret på siden gå over kantent på formen. Kjekt å være føre var, om kaka skulle vokse seg over kanten.

Stekes midt i ovnen på 170 grader i ca. 35 minutter. Steketiden avhenger av ovnen.

Deles i hvor mange lag du vil ha, dynkes og pyntes etter ønske.

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk