Denne utgaven av lakselasagne er nr. 2. Første utgave ble litt vel fet, så jeg har byttet ut fløten med melk samt droppet cheddarosten og bare brukt parmesan.
Lasagnen ble laget i 2 porsjonsformer i str. 14 x 14 cm.
Til 2 porsjoner lasagne med laks brukte jeg
- 1,5 dl lettmelk
- 0,5 dl hvitvin
- 1 ts maizena
- 3 ss creme fraiche
- 1 håndfull frisk basilikum – hakket
- 1 pose babyspinat (65 g)
- 1/2 glass pesto (jeg brukte av typen Jacobs)
Ha alt i en kjele, bland alt godt og kok opp. La putre noen minutter til sausen tykner. Smak til med salt og/eller annet ønsket krydder.
- 400 g laks i skiver
- Lasagneplater som ikke krever forkoking
- Ost – Parmesan – nok til å legge mellom hvert lag + toppen
Del opp laksen i skiver; Jevne skiver gir jevnere resultat mellom lagene enn f.eks. ujevne biter.
Bruk den osten du ønsker.
Start med saus i bunnen, legg lasagneplate oppå, så ost, deretter laks og så saus. Fortsett med lasagneplate, ost, laks osv., og så avslutter du med lasagneplate, litt saus og ost.