Koteletter med stekt eple

Det er ikke så mye som skal til for å heve middagen et hakk. Stekt eple og løk gjør en enkel svinekotelett enda bedre. Hva du skal ha ved siden av, overlater jeg til deg å bestemme. Hos oss ble det poteter, av den moste typen. Jeg spiste dette bare som du ser på bildet. Godt og enkelt.

Koteletter med stekt eple er laget av

  • 1 eple
  • 1 stor sjalottløk
  • 1/2 ss smør
  • 1 ts sennep – dijon
  • 2 ss kremfløte – ønsker du saus i samme slengen, kan du bruke mer fløte og sennep, og kanskje til og med litt hvitvin om du har det stående
  • smak til med salt
  • Koteletter (kanskje ikke nødvendig å nevne…)

Skrell og skjær eplene i biter og løken i skiver. Stek dette i smør til det blir mykt (ønsket konsistens) og blankt. Det er godt om du ikke steker det helt mykt.
Tilsett sennep og fløte og smak til med saltet til slutt.

Nytes med det du måtte ønske av tilbehør.
Som du ser av bildet, ble mine koteletter dandert med gressløk og reddik. Tenker det også kan være godt med litt kapers til.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?