Helstekt svinefilet med mye godt

Helstekt svinefilet med potetmos og grønnsaker – en riktig så smakfull søndagsmiddag her i huset.

Grønnsakene var erter og honningstekt gulrot i tillegg til grønn salat og tomater. Mulig salaten og tomatene ble litt «overkill» og dermed unødvendig, men godt ble det.
Her er det ikke så mye oppskrift å finne, men mer en idé om hva man kan spise sammen. Når jeg hadde på chorizo, slo tanken med om at jeg også godt kunne ha stekt litt sopp og servert til.

Til den helstekte svinefileten trenger du

  • Potetmos – se forslag her
  • Svinefilet – ønsket størrelse
  • 80 g Chorizo – jeg brukte av de fra Jacobs
  • 50 g erter – frosne
  • 1 gulrot – deles i biter og stekes i 1 ss smør og 1 ss honning til ønsket konsistens
  • Grønn salat
  • Tomater – cherry
  • Saus (joda, jeg innrømmer det, jeg brukte Toro…)

Lag potetmosen.

Stek svinefileten litt i stekepannen først. Fortsett å steke i stekovnen til den er ferdig. Steketiden i ovnen avhenger av størrelsen på fileten og hvor mye den er forstekt i stekpannen. Jeg stekte min akkurat litt for lenge i ovnen, men ble tilgitt av smakspanelet. Om du er usikker på steketiden i ovnen, er det fullt mulig å steke denne ferdig i stekepannen.

Mens fileten var i ovnen, delte jeg chorizo-pølsa i biter og stekte denne.
Gulroten (eller 2 om du skulle ønske det) ble delt i biter og stekt i smør og honning. Dette putrer mens fileten var i ovnen.
Ertene og sausen ble lagd etter anvisning på posen.
Sausen rakk ikke å få være med på bildet…

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk