1

Eplepai for 2

Eplepai med filodeig ble en rask, lettvint og god dessert.
Etter å ha åpnet en pakke med filodeig, prøvde jeg å finne flere måter enn disse vårrullene å bruke dem på, og da ble denne desserten til.

To eplepaier ble lagd av

  • 2 epler – skrellet og delt i biter
  • 50 g brun farin
  • 1/2 ts kanel
  • 1/2 ts vaniljesukker

Skrell eplene og del i biter. Jo mindre biter jo kortere steketid.

Ha alt i en stekepanne og la koke i ca. 15 minutter eller til eplebitene er møre.

Jeg brukte to paiformer med avtagbar bunn i str. 9 cm i diameter. Et ark filodeig ble brettet to ganger (først i to og så i to), og så la jeg det oppi formene. Deretter fylte jeg hver form med ferdigstekte eplerbiter (uten væsken fra disse).
Væsken etter eplene kan tas vare på til servering, og brukes som karamellsaus til isen som er god på toppen av denne paien.

Paiene ble stekt på 200 grader i 10 minutter.
Nytes varme med is og saus til.