Banansplitt – denne desserten måtte jeg bare prøve. Jeg har begynt å se på matprogrammet med Two hairy bikers, og her om dagen lagde de banansplitt med stekte bananer. Jeg lot meg friste.
Jeg gikk for en kombinasjon av smaker som mannen min pleier å lage om sommeren. Lars sin sommerdessert på grillen består av smakene, banan, honning, rom og kanel.
Når man serverer denne med stekte bananer, er det fare for at iskremen smelter raskt. Dette fikk jeg erfare når jeg skulle ta bilder. Her måtte jeg være rask før hele desserten rant bort.
Banansplitt for to er lagd av
- 2 bananer
- 1 ss smør
- 2 ss rom
- 2 ss brun farin
- 1 ts kanel
Om du ønsker en annen blanding enn dette, smaker du deg fram.
Skrell og del bananene i to på langs. Ha smør, rom, brun farin og kanel i stekepannen. Når dette er blandet/smeltet legger du bananene oppi. Ikke stek dem for lenge, for da kan de bli for myke. De på bildet ble veldig myke. Nå har jeg lært.
Konsistensen på bananen overlater jeg til deg å bestemme.
Til denne banansplitten serverte jeg
- iskrem
- hakkede peanøtter
- hakket sjokolade
- blåbær
- granateple
- karamellsaus – her kan du bruke det som blir igjen i stekepannen etter at bananene er ferdigstekte
- krem