1

Baconsurret og fylt kylling med sopp

Baconsurret og fylt kylling med sopp – middag dag 1

Endelig fikk jeg til noe godt som jeg har lyst til å dele med dere. Denne saftige kyllingen gjorde susen, og med den sprakk mislykketboblen jeg har vært i her inne.

En kjempegod middag som kan brukes til fest, søndagsmiddag eller som oss… en helt vanlig hverdag.

Baconsurret og fylt kylling med sopp er laget av

  • Kyllingfilet
  • Snøfrisk med kantarell – 1 pk
  • Bacon (1 pk tørrsaltet/6 skiver)
  • 100 g Aromasopp i biter
  • 150 g spinat
  • Litt smør til steking
  • 1 ts Sennep
  • 1 dl Fløte
  • Smak til med salt om du synes det er nødvendig
  • Gulrøtter
  • Rødkål
  • Granateple
  • Poteter = potetmos nok til 2

Skrell potene, skjær dem i biter og kok dem til de er møre.

Mens potene koker…
Skjær en liten lomme til osten (jeg brukte halve pakken, men mengden bestemmer du) i kyllingfileten og surr deretter bacon rundt den (jeg brukte 3 skiver bacon på hver filet).

Mens kyllingen godgjør seg i ovnen (180 grader i ca. 30 minutter), lager du tilbehøret.

Del soppen og stek den i litt smør sammen med spinaten. Mot slutten av steketiden har du i sennep, fløte og resten av Snøfrisken. Smak deg fram og tilsett salt om nødvendig. Med dette får du et smakfullt tilbehør og saus i samme slengen.

Riv gulrøttene og skjær rødkålen i strimler. Rens granateple og finn fram noen rubiner til å toppe maten med.

Mos potetene med smør og melk eller fløte om du vil, og smak til med ønsket krydder.

Nytes sammen med en du er glad i.