Denne kaken er en fortsettelse på Red Velvet Chili Chocolate Cake jeg lagde i fjor, og burde vel egentlig hete Marmorert rødbete- og sjokoladekake med chili og blåbær. Kanskje litt langt? Denne gangen hadde jeg lyst til å kombinere alle smakene i en kake, for å se hvordan det gikk.
Nederste del av kaken var sjokoladerøre med chili som jeg hadde frosne blåbær inni, og øvre del bestod av rødbeterøre. Inni ovnen ville dette bli en salig røre 🙂
Jeg brukte en kakeform som var 22 cm i diameter.
SjokoladeChilirøra bestod av
- 2 egg
- 150 gr sukker
- 2 ts vaniljesukker
- 100 gr mel
- 2 ts bakepulver
- 3 ss kakao
- 60 gr smør (romtemperert)
- 50 gr chili
- Jeg brukte også 250 gr frosne blåbær
Pisk først 2 egg, sukker og vaniljesukker med en K-visp. Mens dette surrer i kjøkkenmaskinen, kjøres smør og chili i stavmikseren = Chilismør. Ha i mel, bakepulver og kakao, og så chilismøret til slutt. Visp et par minutter til.
Ha røren i den allerede smurte kakeformen (22 cm). Når røren er på plass, har du den frosne blåbæra oppi. Press dem nedi. Mens jeg holdt på med dette, stod allerede første del av rødbeterøra til visping i kjøkkenmaskinen.
Rødbeterøra bestod av
- 2 egg
- 150 gr sukker
- 2 ts vaniljesukker
- 100 gr mel
- 2 ts bakepulver
- 60 gr smør (romtemperert)
- 75 gr rå revne rødbeter
- litt rød konditorfarge fra Wilton (Hvor mye, kommer an på hvor rød du vil kaken skal være. Prøv deg fram.)
Pisk egg, sukker og vaniljesukker først. Rødbete rives med stavmikseren, mens eggedosisen piskes med en K-visp. Ha deretter i mel, bakepulver og smør i røren før du til slutt har i rødbetene og konditorfargen.
Hell deretter denne røren på toppen av den andre. Stekes i ovnen på 170 grader i 85 minutter. Joda, det tok litt tid dette.
En kake med så mye smak, trenger ikke en krem med så veldig mye smak, men en fløyelsmyk smørkrem gjorde susen.
Kremen (som jeg fant på bloggen Villa Perlesukker) ble lagd av
- 500 gr melis
- 500 gr romtemperert smør
- frø fra 2 vaniljestenger
- hvit saus lagd dagen før av 3 dl melk og 3 dl mel
Sausen ble lagd dagen i forveien. Jeg hadde 3 dl mel i kjelen og rørte inn litt og litt av melken. Dette ble så kokt opp, og deretter satt til avkjøling.
Melis, smør, vaniljefrø og hvit saus ble pisket i 20 minutter med ballongvispen. Før jeg hadde kremen på kaken, satte jeg den litt til avkjøling.
Frua bakte kake med rødbete, chili og blåbær,
og den kan for noen kanskje virke litt sær.
Men selv om denne ble en salig røre,
klarte den manges hjerter å blidgjøre.
For chili er nemlig kjent for å skape begjær…
Konklusjonen: Rørene burde nok ha blitt stekt hver for seg, for smakene ble godt blandet. Ingen av dem kom riktig fram. På tross av dette, fikk jeg skryt for både kaka og kremen, og den gikk den unna.