Luftige skumboller med appelsin og sjokolade

Luftige skumboller med appelsin og sjokolade

Det varte ikke lenge før jeg måtte teste ut idéen om skumbollene med sjokoladetrekk og jordbær inni som jeg nevnte i det første innlegget om luftige skumtopper, eksperimentet mitt med gelepulver og marengs.

Nå har jeg lagd skumboller med marengs, appelsingele og sjokoade over. Noen av dem hadde jeg et jordbær inni.

Ny idé med gele og marengs = ha hele blandingen (med ønsket gelesmak) i en bolle og server sammen med bær = gelemousse. Da kan alle forsyne seg med det de måtte ønske og det blir mindre jobb på deg (ikke at det var så mye jobb med disse).

Mengden boller/topper avhenger av størrelsen du lager, og om du har bær eller ikke inni.

Til ca. 30 skumtopper eller skumboller med appelsin og sjokolade om du vil, brukte jeg
  • 5 eggehviter (4 stk. for enda fastere boller/topper)
  • 100 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 pk. appelsingelepulver
  • 1 dl vann
  • Kjeks til bunnen (jeg kjøpte en pk. havreflarn)
  • 100 g hvit sjokolade (kan droppes)

Fordel kjeksen på et bakepapirkledd underlag som får plass i ditt kjøleskap. For å unngå at kjeksen ble myk av skummet, smeltet jeg hvit sjokolade og smurte på kjeksene for å ha et lag mellom kjeksen og skummet. Dette gjorde jeg kvelden før jeg lagde skummet.

Pisk eggehviter, sukker og vaniljesukker stivt.
Kok opp vannet, ta kjelen av varmen og rør inn gelepulveret. Rør til alt er oppløst og hell i marengsen i en tynn stråle mens kjøkkenmaskinen går.
Ha ferdig marengs i en sprøytepose og sprøyt på ønsket mengde på kjeksene.
Om du ønsker å ha bær inni, må dette settes på bunnen før du har på marengsen. Har du bær inni, blir det flere boller/topper enn om du ikke har det i.
Sett kaldt til det stivner.

Man kan også lage noen skumtopper med mønster for ev. dekorasjon på kakefatet sammen med sjokoladetoppene.

Sjokolade for å dekke toppene
  • 400 g sjokolade (jeg brukte 70%)

Smelt sjokoladen over vannbad og hell over. Det er lurt å sette dem på en rist (med papir under) slik at overflødig sjokolade renner av. Mulig du trenger mer sjokolade for det blir litt svinn ved å gjøre det på den måten.
En annen måte å gjøre det på, er å helle sjokoladen forsiktig over med skje. Man kan stoppe før sjokoladen renner ned på kjeksen. Da sparer man seg for mye gris og svinn.
For å gjøre sjokoladen mer drøy, kan man f.eks. bruke kokosolje.

Pyntes med du måtte ønske. Her har jeg brukt smeltet hvit sjokolade. Med jordbær inni, kan det være fint å hinte til dette med jordbærstrø.
Om man bruker bringebærgele og har bringebær inni, er kanskje et dryss av bringebærpulver fint sammen med den hvite sjokoladen. Og kanskje man kan trekke disse med hvit sjokolade. Det er mange muligheter.

Share on print
PRINT
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?