Kokosboller kan også lages med sjokoladebunn, og i helgen prøvde jeg meg på en variant. Bunnen ble kanskje litt tykk, så i stedet for 15 stk. bunner, kan man sikkert få til å lage 20 stk. av den smeltede sjokoladen. Vel og merke med litt tålmodighet…
Bunnen lagde jeg i muffinsformer av den store typen, og det ble som tidligere nevnt 15 stk.
- 200 g lys kokesjokolade
- 10 g kokosolje
- kokos
Smelt sjokolade og kokosolje over vannbad.
Jeg strødde kokos i bunnen av formen før jeg helte over litt av den smeltede sjokoladen. Sett kaldt.
Denne gangen lagde jeg mindre skum, og droppet Kremortartari som jeg brukte i de forrige kokosbollene jeg lagde med kjeksbunn.
Til ca. 15 boller (kommer an på hvor store de lages) brukte jeg
- 2 eggehviter
- 100 g sukker (bruk mer sukker om du ønsker dem søte)
- 20 g akasie honning
- 2 ts vaniljesukker
- 2 plater gelatin
- 2 ss kokvarmt vann
Legg gelatinplatene i bløt.
Ha eggehviter, sukker, honning, vaniljesukker i en bolle. Dette skal piskes over vanndamp i 6 – 8 minutter. Jeg brukte en miksmaster til dette. Sørg for at det ikke ligger noe sukker langs kanten av bollen. Alt skal med.
Når du er fornøyd med konsistensen på marengsen/skummet, klemmer du av vannet på gelatinen, koker opp litt vann og smelter gelatinen med et par spiseskjeer kokvarmt vann. Dette helles i marengsen mens du pisker på full speed. Fordeles godt i marengsen.
Ha kremen i en sprøytepose og ha på sjokoladebunnene.
Noen ble dekt med hvit sjokolade toppet med bringebærstøv og andre med lys kokesjokolade toppet med bronsestøv. Jeg hadde på støvet før sjokoladen hadde tørket, og det var litt uheldig. Neste gang har jeg det på når sjokoladetrekket har stivnet.
Kokosbollekonklusjon; Her i huset likte vi kjeksbunnen best.
Kremortartari som det denne gangen viste seg å gå bra uten, har en litt syrlig smak. Får du ikke tak i det, ser det jo ut til at det kan det gå fint uten.
Neste gang… tenker jeg å prøve meg på en kjeksbunnvariant, hvor jeg dropper kremortartari og øker mengden sukker. Kanskje jeg skal bruke vaniljefrø eller tilsette en annen smak?