Kjøttboller i tomatsaus

Etter å ha vært tom for ideer (idetom…), noen dager, måtte jeg ty til en oppskriftsbok for å finne lørdagens middag. Poteter står ikke så ofte på menyen her i huset, vi hadde derfor fortsatt noen poteter igjen etter jul, så for å unngå å kaste disse, måtte det bli noe som passet til potetmos.

Jamie Olivers The Naked Chef ble gjennomsøkt for noe som fristet. Jeg lot meg inspirere av hans kjøttboller i tomatsaus.

Til tomatsausen brukte jeg

  • 1 fedd hvitløk
  • 1 chili
  • 1 løk
  • 1 toppet ss oregano
  • 3 bokser hakkede tomater
  • 1 ss tomatpure
  • 2 ss olivenolje
  • 1 dl rødvin
  • 30 gr soltørkede tomater (i olje)
  • Du trenger også 2 håndfuller basilikum, 40 gr revet parmesan og 120 gr revet mozarella til toppingen

Tomatsausen ble kokt i en time, så mens den kokte, lagde jeg kjøttbollene.

Til ca 40 kjøttboller brukte jeg

  • 1200 gr karbonadedeig
  • 4 toppede ss griljermel
  • 2 toppede ss oregano
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts chili
  • 2 eggeplommer
  • 60 gr spinat (kuttet med stavmikser)
  • salt og pepper

Form kjøttbollene, og stek dem før de has i en ildfast form. Hell tomatsausen over kjøttbollene, og topp deretter det hele med 2 håndfuller basilikum, revet parmesan og mozarella. Dette ble deretter stekt i ovnen på 200 grader i 20 minutter.

Jeg serverte det med hjemmelaget potetmos, men dette er jo også godt til spaghetti 🙂

 

Kjøttboller i tomatsaus

Kjøttboller i tomatsaus

Kjøttboller i tomatsaus

Kjøttboller i tomatsaus

Kjøttboller i tomatsaus

 

 

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk