Kanelsnurr kan bakes i forskjellige former. Jeg har bakt dem som vanlige snurrer, men etter å ha sett på Hele Storbritannia baker, ble jeg fristet til å prøve en ny utgave; KanelSnurreBrød. Jammen forsvant denne herligheten raskt. Det var nesten så en selv ikke fikk muligheten til å smake.
Med en så populær bakst, er jeg fristet til å prøve en annen variant, men det må skje når ingen andre er hjemme… 🙂
Første forsøk på dette brødet, ble litt mislykket. Jeg hadde brukt for stor deig til formen, og deler av den valgte å forlate formen under steketiden. Jeg er ikke kjent for å gi meg så lett, og reduserte mengden ingredienser for så å bake et litt mindre brød.
Til en brødform (13 x 24 cm innvendige mål) brukte jeg
- 250 g mel
- 30 g sukker
- 1/2 ts salt
- 1 egg
- 1 dl lunken melk
- 16 g fersk gjær
- 60 g romtemperert smør i biter
- 1 egg til pensling
Elt sammen mel, sukker, salt, egg og melk. Smuldre deretter i den ferske gjæren og ha smøret oppi til slutt. La deigen elte i 10 minutter på høy fart.
Deigen heves i 1 time.
Ferdighevet deig ble så kjevlet ut i størrelsen 73 x 30 cm. Bruk litt mel til dette. Deretter smurte jeg på en sukkerblanding (se nedenfor). Rull sammen deigen fra langsiden.
Ferdigrullet «pølse» kan forlenges. Håper du skjønner denne forklaringen, og prøv for all del å ikke tenke koffert…
Legg begge hendene under midten av «pølsa» med håndflatene opp. Beveg hendene mot den ene siden, mens du forsiktig (veldig forsiktig) drar litt (bare litt) i deigen. Dette gjentas flere ganger til hver side.
Fin ferdige deigpølse målte til slutt 90 cm. Denne ble delt i 4 like store deler og lagt i brødformen for deretter å bli penslet med egg.
Etterheves i 30 minutter før den stekes midt i ovnen på 170 grader i 45 minutter (i min ovn).
Sukkerblanding
- 100 g romtemperert smør
- 200 g brunt sukker (brunt farin)
- frø fra 1 vaniljestang
- 10 g kanel
Røres godt sammen og smøres utover utkjevlet deig.