Kanelsnurr med rabarbra

Kanelsnurr med rabarbra, rabarbrasnurr eller rabarbra i svingene om du vil… Søtt og syrlig er en god kombinasjon, og denne snurren ble inget unntak. Om man har for lite sukker i svingene, og du synes denne blir litt for syrlig, kan dette balanseres med melisglasur på toppen av bollen.

Jeg valgte å lage kanelsnurr med rabarbrabiter. Man kan i tillegg ha vaniljekrem i svingene, og om man ønsker å gjøre litt mer ut av glasuren, kan man røre inn litt kremost naturell.

15 stk. kanelsnurr med rabarbra ble laget av
  • 340 g mel
  • 15 g fersk gjær
  • 50 g sukker
  • 1 dl lunkent vann
  • 2 egg
  • 30 g romtemperert smør

Ha alt i en bolle og elt i ca. 15 minutter.
Sett deigen til heving i en time.
Etter heving, kjevles deigen ut til et rektangel 35×45 cm eller annen form om du skulle ønske dette.

Ha på ønsket mengde
  • Smør
  • Sukker (jeg brukte brun farin av den fuktige typen)
  • Kanel
  • Rabarbrabiter (jeg brukte 150 g småbiter rabarbra)

Unngå en stripe av enden på langsiden = naken langside. Denne skal brukes for å feste sammen rullen.
Rull sammen fra langsiden som er «naken.»
Når deigen er rullet sammen, legger du skjøten ned mot underlaget. Nå kan deigen/rullen strekkes til å bli litt lengre (min ble 60 cm. til slutt). Legg hendene under midten av rullen og flytt dem (mens du fortsatt holder i rullen) sakte fra midten mot den ene enden. Det samme gjøres mot den andre siden. Annen forklaring = gå med hendene – et steg av gangen. Rullen strekker seg under denne manøveren.

Skjær i ønsket størrelen og legg på et bakepapirkledd stekebrett eller en bakepapirkledd form. Jeg valgte å bruke en form (se bilde nedenfor), og ved å legge dem med litt lite mellomrom mellom, blir de til brytekanelsurr…

Om du skulle ønske å ha i vaniljekrem, kan du gjøre dette nå: Vaniljekremen has i en sprøytepose. Klipp et lite hull og fordel den i svingene på kanelsnurren. Hvor mye, bestemmer du. Ved å gjøre det på denne måten, unngår du mye gris og svinn av vaniljekremen når du ruller sammen deigen.

La etterheve i 1 time.

Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter.

Melsglasur

Jeg hadde på melisglasur. Denne kan man også røre inn litt kremost i for litt en litt mer fyldigere krem.

Rabarbrasnurr

Rabarbrasnurr

Rabarbrasnurr

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk