Vi var på hytta i helgen, og da ble det bakt kanelsnurr. Denne gangen lagde jeg dem med havregryn og i noen av dem hadde jeg også tranebær.
Det ble en litt grovere utgave av kanelsnurr.
Til ca. 20 kanelsnurr brukte jeg
- 450 g mel
- 100 g lettkokt havregryn
- 100 g sukker
- 2 ts vaniljesukker
- 2 egg
- 2 dl lunken melk
- 100 g smør
- 25 g fersk gjær
Bland alt det tørre i en bolle. Tilsett egg, lunken melk, smør i biter og fersk gjær. La kjøkkenmaskinen elte deigen i ca. 15 minutter. Deigen heves i en time.
Kjevle deigen i et rektangel.
Smør utover ønsket mengde smør. Strø over ønsket mengde brun farin (eller hvitt sukker om du heller skulle få lyst på det) og ønsket mengde kanel.
Rull sammen deigen fra langsiden. Skjær ønsket størrelse på snurrene og legg på bakepapirkledd stekebrett.
La dem etterheve i en time.
Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter.
Serveres med melis om du skulle ønske det.