Kakekrigen dag 3 – Imponér med sjokolade

Dag 3 av Kakekrigen var oppgaven å imponere med sjokolade. Jeg bestemte meg for å kombinere noe av det jeg kan å lage med sjokolade i en kake.

Kaken ble først bakt og testet på noen i familien, og den falt godt i smak, dermed var jeg fast bestemt på at dette måtte bli et godt valg. Det jeg ikke tenkte nok på, var syren Monica og Lars alltid snakker om, og kaken ble dermed litt for søt for dommerne. Hadde jeg lagd karamellen salt og servert den med peanøtter, hadde jeg nok hevet kaken til et nivå som dommerne ville likt bedre. Kakebunnen fikk kommentaren «RÅGOD» fra dem, og jeg er selvfølgelig kjempefornøyd med det.

I tilfelle du lurer; Tronds kake var fantastisk god. Tommel opp for den!

Oppskriften her på bloggen er litt annerledes enn den på Kakekrigen sin side. Dette fordi sjokoladekremen jeg lagde i programmet ble litt hardere enn ønsket.

Uansett, dette er en kake vi liker godt som den er, her i huset.
Søsteren min lager også denne kaken, og hun lager den i en glutenfri versjon.

Denne sjokoladekaken har en seig bunn som en brownie, og den er fylt med hakket hvit sjokolade, toppet med karamell, sjokoladekrem og stekt hvit sjokolade. Mye sjokolade på en gang = mektig men god Sjokoladedrøm.

Formen jeg har brukt er 18 cm i diamenter. Dekk bunnen med bakepapir og smør kantene med smør.

Bunnen er lagd av

  • 1 egg
  • 50 g brunt sukker
  • 30 g mel
  • 2 g bakepulver
  • 20 g smør
  • 40 g dadler uten stein
  • 100 g 55% kokesjokolade
  • 80 g hvit sjokolade i biter (ønsket størrelse)

Alt, foruten den hvite sjokoladen, kjøres til en kakerøre i en foodprosessor. Grisete, raskt og effektivt.

Rør inn den hakkede hvite sjokoladen i røra og fordel røra i kakeformen. Stekes på 180 grader i ca. 20 minutter.

Bunnen blir klissete som brownie, så jeg anbefaler å drysse litt kakao over kakefatet før du setter bunnen på.

Karamellen er lagd av

  • 50 g brunt sukker
  • 1,5 dl kremfløte
  • 20 g smør
  • 40 g hvit sjokolade

Sukker, kremfløte og smør has i en stekepanne og putres til karamellkonsistens. Ta pannen av varmen og rør inn den hvite sjokoladen til den har smeltet.

Sjokoladekremen er lagd av

  • 50 g smeltet 70% sjokolade
  • 1,5 dl kremfløte
  • 1 eggeplomme

Smelt sjokoladen over vannbad. Pisk kremfløten luftig. Rør inn eggeplommen i kremen. Ha litt av kremen i en bolle og rør inn litt og litt av den litt avkjølte (ikke kald) sjokoladen. Bland deretter dette med resten av kremen.

Stekt hvit sjokolade

  • 40 g hvit sjokolade stekes på 130 grader i ca. 10 – 15 minutter. Pass på. Sjokoladen blir mørkere inni enn utenpå. Mørkere sjokolade = mer karamellsmak.

Kaken toppes til slutt med bringebær og sitronmelisse.

 

Denne kaken har jeg publisert tidliere, og dette innlegget finner du her.

Dette er sånn jeg har lagd denne kaken til nå, og man kan variere toppingen eller ingen topping akkurat som man selv ønsker. Neste gang tenker jeg det blir med innslag av noen saltere elementer.

 

Kakekrigen dag 3

Kakekrigen dag 3

Kakekrigen dag 3

Kakekrigen dag 3

Kakekrigen dag 3

Kakekrigen dag 3

Kakekrigen dag 3

Kakekrigen dag 3

Kakekrigen dag 3

Bildene ovenfor er levert av SBS discovery.

 

Seig sjokoladekake med karamell, sjokoladekrem og stekt hvit sjokolade

Dette bildet er mitt. Kaken er bakt i ettertid av innspillingen og som man ser av bildet, er sjokoladekremen mykere.

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk